GenelKıbrısManşet

Emrullah Turanlı’ya büyük şok!

Yüksek İdare Mahkemesi tarafından, Emrullah Turanlı'nın, herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin ülkemizde inşaat alanında müteahhit olarak faaliyette bulunabilmesi için gerekli olan Müteahhitlik Karnesi’ni iptal etti

Emrullah Turanlı’nın, Bakanlar Kurulu kararıyla aldığı Müteahhitlik Karnesi mahkeme tarafından iptal edildi

YİM kararı sonrasında Yeni Ercan Havaalanı inşaatındaki çalışmalar neredeyse durma noktasına geldi

YİM’DEKİ DAVA 7 YIL SONRA SONUÇLANDI…

Yüksek İdare Mahkemesi, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin sahibi Emrullah Turanlı’ya 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla verilen müteaahitlik karnesini iptal etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin 2016 yılında YİM’de açtığı dava 7 yıl sonra sonuçlandı. YİM kararı sonrasında Yeni Ercan Havaalanı inşaatındaki çalışmalar neredeyse durma noktasına geldi.

ARIKLI: ARA FORMÜL BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ…

2016 yılında Emrullah Turanlı’ya verilen iznin mahkeme kararı ile iptal edildiğini söyleyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, konuyu Başbakan Ünal Üstel ile birlikte değerlendireceklerini ifade etti. “Bu iptal kararının, ne getirip, ne götüreceğini hukukçularla değerlendireceğiz” diyen Arıklı, “Alınan mahkeme kararı ile Yeni Ercan Havaalanı inşaatındaki tüm faaliyetlerin durması gerekiyor” dedi. “Havaalanı bitti, hizmete açılması için gün sayıyoruz” diyen Arıklı, “Şu anda bütün faaliyetler durması gerekir ancak bu da kabulümüz değil. Ara formül bulmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

GÜRCAFER: SUÇ İŞLENDİ, HESABINI SORACAĞIM…

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise alınan karar ile Emrullah Turanlı’nın an itibariyle müteahhitlik yapmasının yasa dışı olduğunu dile getirdi. “Suç işlendi, suçun hesabını soracağım. Bu işin peşini bırakmam” diyen Gürcafer, gerekçeli mahkeme kararını almasının ardından hem polise hem de belediyeye suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu