GenelKıbrısManşet

En buruk bayram

Deprem felaketi nedeniyle yaşadığımız acıları unutmak ya da yüreklerdeki acıları dindirmek mümkün değil. Bu bayramı buruk ve eksik yaşıyoruz…

Deprem felaketi nedeniyle yaşadığımız acıları unutmak ya da yüreklerdeki acıları dindirmek mümkün değil. Bu bayramı buruk ve eksik yaşıyoruz…

TADIMIZ KAÇTI

Ramazan Bayramı, bugünden itibaren başlayarak 23 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından kutlanacak olan ilk bayram, buruk geçmesi bekleniyor. Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden ‘Melekler Takımı’ başta olmak üzere depremde hayatını kaybeden birçok vatandaşımızın acısı henüz çok taze. Deprem felaketinin yanı sıra, ekonomik sorunlar, döviz, pahalılık ve ülkedeki siyasi istikrarsızlık toplumun tadını kaçıran birçok sebepten sadece birkaçı.

BAYRAM SOFRASI ETSİZ KURULACAK

Bayram keyfinin olmazsa olmazı mangallar bu bayramda zor yanacak. Et fiyatlarının son dönemde fahiş şekilde artması vatandaşı ete hasret bıraktı. Restorancılar Birliği de siyasilere yönelik “Bayramda mangal yakacak mısınız?”, “Halk yakamayacak da hatırlatalım dedik” sloganıyla yürüttüğü kampanya ile et fiyatlarına tepkisini dile getiriyor. Kuzu etinin fiyatı bayram öncesinde 400 TL’ye yaklaşırken, asgari ücretli etin tadını çoktan unuttu.

BAYRAMDA SIKI GİYİNİN

Hava bayramın ilk gününde yer yer sağanak yağmurlu, diğer günlerde parçalı bulutlu olacak. Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre bugün fırtınamsı rüzgâr da bekleniyor. Hava sıcaklığı iç kesimlere 23-26 derece, sahillerde ise 19-22 derece dolaylarında seyredecek. Sağlığınızı korumak için sıkı giyinin çünkü hasta olursanız ne doktor vizitesi ücretlerinin ne de ilaç fiyatlarının yanına yanaşılmıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu