DünyaManşet

En Eski Dövme İğnelerini Keşfedildi

Arkeologlar Tennessee'de Dünyanın Bilinen En Eski Dövme İğnelerini Keşfettiler

 

5520 YILLIK KOZMETİK KEŞİF

Özellikle gençler arasında popüler olan ve KKTC’de de popülaritesi günden güne artan dövmeler genellikle modern zamanlarla ilişkilendirilir. Ancak kullanımları binlerce yıl öncesine uzanıyor. Aslında, eski insanlar dövmeleri daha önce düşünülenden çok daha önce kullandılar. Tennessee’deki arkeologlar, Kızılderili iğneleri hindi kemiklerinden oyduğu 3620 ile 5520 yıl öncesine dayanan, dünyanın bilinen en eski dövme kitini belirlediler.

1985’TE ANLAŞILMAMIŞTI
Diggers ilk olarak 1985 yılında Nashville, Tennessee yakınlarındaki bir köprü inşaatı projesi sırasında dövme setini keşfetse de, o zamanlar kiti basit bir “araç takımı” olarak tanımlanıp onlarca yıl depoda çürüdü.

YİNE ANLAŞILMAYACAKTI
Eski dövmeler konusunda uzman olan Tennessee Arkeoloji Bölümü’nden arkeolog Aaron Deter-Wolf bile başlangıçta bunların yerli Amerikalılar tarafından kullanılan bir ilaç paketi gibi göründüğünü düşündü Ancak Florida Eyalet Üniversitesi’nden zooarkeolog Tanya Peres ile bir ekip kurduktan sonra, o ve Peres ellerindekinin, şimdilerin moda kozmetik alanında tamamlayıcı unsurlardan olan eski dövme iğneleri olduğunu fark ettiler.

Bulunan dövme kitinin içeriği

Buz Adam Ötzi dünyanın bilinen en eski dövmelerine sahip

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu