EkonomiKıbrısManşetToplum

Ercan-Londra için müjde

Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları ile özel görüşmelerinde, fiyat politikasının yeniden gözden geçirilerek yolcuların Ercan Havalimanı’na çok daha uygun fiyatlarla gelebilmelerinin sağlanması konusunda bir mutabakata vardıklarını açıkladı

Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları ile özel görüşmelerinde, fiyat politikasının yeniden gözden geçirilerek yolcuların Ercan Havalimanı’na çok daha uygun fiyatlarla gelebilmelerinin sağlanması konusunda bir mutabakata vardıklarını açıkladı.

FİYAT POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLECEK
İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk iş insanları ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın daveti üzerine gittiği Londra’da Kıbrıs Türk iş dünyasının düzenlediği etkinliğe katılarak konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, Türk Hava Yolları ile özel görüşmelerinde, 2024 itibariyle Anadolu Jet’in Ercan- Londra seferlerini artırması, fiyat politikasının yeniden gözden geçirilerek yolcuların Ercan Havalimanı’na çok daha uygun fiyatlarla gelebilmelerinin sağlanması konusunda bir mutabakata vardıklarını açıkladı.

“ÖZ VATANLARINA DAHA KOLAY GELMELİLER”
Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner’in de destek ve katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Başbakan Ünal Üstel, İngiltere ve KKTC arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve ileriye taşımanın önemine dikkat çekerek, “Yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerin kendi öz vatanlarına daha kolay ve daha sık gelmelerinin önünü açmak, onlara ekonomik ulaşım alternatifleri sunmak, yeni Ercan Havalimanı’nın daha etkin bir şekilde kullanmak son derece önemlidir. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“İŞ İNSANLARIMIZ DAHA SIK BİR ARAYA GELMELİ”
“İngiltere’de yaşayan Türk iş insanları ile KKTC’de bulunan iş insanlarımızın bir konsorsiyum oluşturarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ortak çok büyük bir projeye imza atmaları konusunda da gerekli ilk adımları attık. Gerek turizm sektöründe gerekse diğer sektörlerde yurt dışında başarıdan başarıya koşan iş insanlarımızla çok daha sık bir araya gelerek, ülkemizin geleceğini onların dış dünyada edindikleri deneyim ve vizyonla şekillendireceğiz” diyen Üstel, “Bunun ilk adımı olarak İngiltere’de bulunan iş dünyasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan iş insanlarımızı çok kısa bir süre içerisinde ülkemizde bir araya getireceğiz. Bu iki konuyu da buradan müjdelemek istiyorum” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu