GenelKıbrısManşet

Erenköy’de eğitim çamura battı

“Eğitim Bakanı bu ortamda eğitim yapılabileceğini iddia ediyorsa buyursun kendi gitsin, Bakanlığını konteyner sınıflara taşısın, bürokratlar da burada çalışsın bakalım oluyor mu olmuyor mu”

“Eğitim Bakanı bu ortamda eğitim yapılabileceğini iddia ediyorsa buyursun kendi gitsin, Bakanlığını konteyner sınıflara taşısın, bürokratlar da burada çalışsın bakalım oluyor mu olmuyor mu”

MÜLTECİ KAMPI DEĞİL LİSE

Ülkemizi etkisi altına alan şiddetli yağışlar, ülkedeki plansız ve programsız atılan bazı yanlış adımlarla ilgili gerçekleri de gün yüzüne çıkardı. Erenköy Lisesi’nde öğrenciler güvenlik ve eğitim koşulları açısından büyük sorunlarla karşı karşıya kaldı. Depreme dayanıksız olduğu için tehlike yaratan Erenköy Lisesi’nin bahçesine kurulan konteyner sınıflar, altyapı yetersizliği nedeniyle sular altında ve çamur içinde kaldı. Geçtiğimiz yıl da benzer görüntülerin yaşandığı okullarda Eğitim Bakanlığı gerekli önlemelerin alacağını bildirmişti. Bu yıl yeni eğitim yılının başlamasının ardından ortaya çıkan manzara bunun aksini gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda aynı lise sosyal medyada gündem olmuş, bir öğrenci yağmurdan korunacak bir alan olmadığını belirterek Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu kahve içmeye davet etmişti.

“ÖĞRENCİLERE BU ORTAM REVA GÖRÜLMEMELİYDİ”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, sadece sınıf içerisinde bir sandalyede oturmakla eğitim olamayacağını vurguladı. Yenierenköy Lisesi’ne ait konteyner sınıfların çamur içinde kalmasını değerlendiren Maviş, “Filistin’de savaş var, okullar hastaneler yıkılıyor, kayıplara içimiz yanıyor, bizde ise normal koşullarda konteyner sınıflar çamur içinde, öğrencilere bu ortam reva görülmemeliydi” dedi. Yenierenköy Lisesi’nin binalarının kullanılamayacağının bilindiğini söyleyen Maviş, yaz aylarında konteynerleri yerleştirirken çevresinin de bordür taşlarıyla düzenlenmesi gerektiğini söylediklerini ve birkaç okulda da bunun örneği olduğunu söyledi. Maviş, okulların açılmasının üstünden bir ay geçtiğini, yağmurların geleceğinin bilindiğini de söyleyerek, “Bu çocuklar o çamurlara basıp sınıflara nasıl girecekler?” diye sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu