KıbrısManşet

Ertuğruloğlu: Cenevre’de ortaya koyduğumuz pozisyondan geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New York temasları öncesinde değerlendirmelerde bulundu... Ertuğruloğlu, Cenevre'de ortaya koyduğumuz pozisyondan geri adım atacak değiliz' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ABD’nin New York kentinde 18 Eylül’de başlayacak Kıbrıs temaslarına ilişkin “Cenevre’de ortaya koyduğumuz pozisyondan geri adım atacak değiliz. Eşit egemenliğimiz ve eşit uluslararası statümüz, politikamızın olmazsa olmazıdır.” dedi.
Bakan Ertuğruloğlu,18 Eylül Cumartesi günü ABD’nin New York kentinde başlayacak temaslar ve Kıbrıs meselesindeki pozisyonlarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İsviçre’nin Cenevre’de 27-29 Nisan’da gerçekleştirilen gayriresmi 5+BM konferansında Türk tarafının pozisyonunu net olarak ortaya koyduğunu belirten Ertuğruloğlu, taraflar arasında ortak zeminin olup olmadığını tespit etmek için yapılan ancak ortak zemin bulunamayan bu toplantı sonrasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 2-3 ay içerisinde yeni bir gayriresmi görüşme için çağrıda bulunacağını açıkladığını hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu