DünyaEkonomiGenelManşet

Ethereum’un Sepolia Testnet’inin başarısı sayesinde varlığın fiyatı yükseldi

Ethereum geliştiricileri, Sepolia test ağında The Merge'i başarıyla gerçekleştirerek Ethereum ağını Hisse Kanıtı (PoS) ağına bir adım daha yaklaştırdı.

Ethereum geliştiricileri, Sepolia test ağında The Merge’i başarıyla gerçekleştirerek Ethereum ağını Hisse Kanıtı (PoS) ağına bir adım daha yaklaştırdı.

Dünkü etkinlik sırasında, Sepolia’nın iş kanıtı zinciri (PoS) (yani yürütme katmanı) hisse kanıtı zinciri (yani fikir birliği katmanı) ile birleşti. Ethereum eğitimcisi Anthony Sassano, Sepolia test ağında The Merge’in başarısını doğruladı. Ayrıca Goerli test ağında The Merge uygulamasının yolunu açtığını da sözlerine ekledi.

Sassal, Twitter hesabından şunları yazdı:

“Sepolia merge canlı yayınını izleyen herkese teşekkürler! Sepolia birleştirme geçişi başarıyla tamamlandı (ve zincir tamamlandı!), şimdi önümüzdeki birkaç gün boyunca izleme zamanı. Sonra Goerli’yi birleştiriyoruz… …Sonra ana ağı. Merge geliyor.”

Ethereum 2.0’ın bir Proof-of-Stake mekanizmasına geçişinin geliştirilmesi, geçmişte kısmi gecikmeler yaşadı. Şu anda, Ethereum ana ağ geçişinin yıl sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

Sepolia testnetindeki birleştirmede bile bazı aksaklıklar oldu. Bununla birlikte, Ethereum protokolü geliştiricisi Terence Tsao, Merge güncellemesini “başarı” olarak nitelendirdi. Doğrulayıcıların %25-30’unun Merge’den sonra “yanlış yapılandırmalar” nedeniyle çevrimdışı olduğunu da ekledi. Daha sonra bunlardan, ana ağ Birleştirmesini daha fazla geciktirmeyecek küçük “hıçkırıklar” olarak bahsetti.

Bu son olumlu gelişmeden sonra Ethereum’un fiyatında da %5’lik bir artış gerçekleşti ve arsinex.com’dan alınan güncel rakamlara göre şu anda ETH 1,174 dolardan işlem görüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu