GenelKıbrısManşet

Eylemde ana hedef hükümet

Hayvan üreticilerinin geçen hafta Başbakanlık önünde başlattığı protesto genel greve ve eyleme dönüştü

Hayvan üreticilerinin geçen hafta Başbakanlık önünde başlattığı protesto genel greve ve eyleme dönüştü

TOPLUMSAL İSYANA DÖNÜŞTÜ

Lefkoşa’da devam eden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemine destek amacıyla birçok sendika bugün genel greve giderken, bazı sendikalar kısmi grev yapacak. Muhalefet partileri ile birçok meslek örgütü de eyleme açık destek belirtti. Yapılan açıklamalarda özetle, geçen hafta Pazartesi gününden beri Lefkoşa’da devam eden eylemin, “toplumsal bir isyana dönüştüğü” ve bunun sebebinin de hükümetin “duyarsızlığı, şaibeli kararları, yalanları ve diyalogdan uzak tavrı olduğu” savunuldu. Sendikalar ve siyasi partiler tüm halkı Başbakanlık önünde “hep beraber ses yükseltmeye” çağırırken, “Bu siyaset anlayışına karşı ya hep birlikte direneceğiz, ya da hep birlikte yok olacağız!” denildi.

ERCAN’DA TAM GÜN GREV

Açıklanan genel grev kararları içerisinde en çok dikkati çeken Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın grevi oldu. Sendika, bugün yapılacak “toplumsal eyleme” ‘Ercan Havalimanı Trafik’te gün boyu grev başlatarak destek veriyor. Sendikadan yapılan açıklamada, hükümete, “halkı, çalışanı, üreticiyi, esnafı ve kurumları izlediği yanlış politikaların sonuçları olarak alt üst ettiği” suçlamasında bulunuldu. Sendika hükümete ardı ardına sıraladığı suçlamalar sonrasında “halkını koruyan bir hükümet yapısı” için eyleme destek vereceğini bildirdi. Eyleme, KTAMS, El-Sen ve Kamu-İş tam gün grevle destek verirken, KTÖS ve Hak-Sen kısmi grevle destek sağlayacak.

MUHALEFET EYLEMDE

CTP, sendikal örgütlerin eylem çağrısına destek bildirdiği açıklamasında, “Gün, yalana, yoksulluğa, yozlaşmaya, yolsuzluğa karşı, Kıbrıslı Türklerin kendi değerlerine sahip çıkma ve dayanışma günüdür” denildi. HP, greve destek vereceklerini ancak, asıl karşı çıkılması gerekenin mevcut hükümet olduğu ifade edildi. TDP de eyleme ve genel greve destek belirterek, katılım çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada, üreticilerin “ithal et” kararına karşı başlattığı eylemin, sendikaların ve toplumun da desteğiyle toplumsal bir eyleme dönüştüğü, bir isyan halini aldığı savunuldu.

ÜSTEL: BİZ SÖZÜMÜZDE DURDUK

Öte yandan, Başbakan Ünal Üstel, ülkede devam eden eylemler ve et ithalatı konusunda açıklama yaparak, tüm kesimleri sağ duyuya davet etti. Ünal Üstel, ülkede devam eden eylemler ve et ithalatı konusunda açıklama yaparaK, tüm kesimleri sağ duyuya davet etti. “Zümresel ve sektörel çıkarlar, asla toplumsal çıkarların önünde olamaz” diye Üstel “Biz sözümüzde durduk, ancak muhataplarımız durmadı. Üreticimize enflasyonun üzerinde destekler verdik” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu