KıbrısManşet

Gece gündüz yollarda can güvenliğinden yoksun çalıştıklarını anlatan taksiciler son yaşanan olayın artık bardağı taşırdığını söyledi

Taksiciler, özellikle Afrika kökenli “öğrencilerin” sıklıkla taksi kullandığını, son yaşanan olaylar nedeniyle can güvenliklerinden endişe duymaya başladıklarını dile getirdi.

Gece gündüz yollarda can güvenliğinden yoksun çalıştıklarını anlatan taksiciler son yaşanan olayın artık bardağı taşırdığını söyledi

Devrim DEMİR

TAKSİCİLER DERT KÜPÜ… Gönyeli Belediye Bulvarı’nda önceki gün sabahın ilk ışıklarında yaşanan trafik kazası sonrası taksiciler çileden çıktı. 19 yaşındaki genç taksicinin parasını alamadığı üç Afrika kökenli müşterisinin arkasından koşarken araç çarpması sonucu ağır yaralandığını ifade eden taksiciler, son zamanlarda bu kesime ait bazı kişilerin istedikleri yere ulaşınca para vermeden taksiden inerek kaçtıklarını anlattı. Dert küpü olan taksiciler, ekmek parası için 7/24 yollarda her türlü tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

“KİMİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”… Taksiciler, özellikle Afrika kökenli “öğrencilerin” sıklıkla taksi kullandığını, son yaşanan olaylar nedeniyle can güvenliklerinden endişe duymaya başladıklarını dile getirdi. Birçok sorunla boğuştuklarını, araçlarına binen yabancı şahıslar tarafından tehdit edildiklerini, paralarını alamadıklarını söyleyen taksiciler, “Polise şikâyete gittiğimiz zaman alacak verecek işlerine karışmadıkları yanıtını alıyoruz. Taksimetreyi açtığımız zaman sözlü saldırılarına maruz kalıyoruz, birçoğu ise yeni bir yöntem geliştirdi ulaştıkları yerde arabadan inerek koşarak izini kaybettiriyor” dedi.

MENTEŞ ÖZTÜRK: GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ Mİ SAĞLAYACAĞIZ… GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Lefkoşa Özgür Taksiciler Birliği Başkanı Menteş Öztürk, taksicilerin hem yabancı uyruklu kaçak taksi işi yapanlarla uğraştıklarını hem de birçok saldırıya maruz kaldıklarını anlattı. Öztürk, 19 yaşındaki meslektaşlarının başına gelenlerden oldukça üzgün olduklarını ancak, artık kayıtsız kalmayacaklarını ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayacağını söyledi. “Ölmemek için odunla mı gezelim?” şeklinde konuşan Başkan Öztürk, ilgili birimlerin denetimlerini gerekirse 24 saat yapması gerektiğini vurguladı.

“TEDİRGİNİZ SALDIRIYORLAR” … Birçok olayla karşılaştıklarını bazen yolcular yüzünden meslektaşlarının da tutuklandığını daha sonra serbest bırakıldığını ifade eden taksiciler, tedirgin olduklarını söyledi. “İki kuruş para için canımız ortada” diyen taksiciler, Metehan yolunda da geçtiğimiz hafta taksi parasını ödemek istemeyen Afrika kökenli bir kişinin meslektaşlarına saldırdığını, arabada yaşanan boğuşma sonra taksinin kaza yaptığını ifade etti. Sorunlarının katlanarak büyüdüğünü kaydeden taksiciler, her türlü ulustan korsan taksicilik yapanların sayısının ise giderek daha da arttığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu