Spor

Gelende var gidende

İşte Türkiye Süper Lig'de son günün tüm transfer gelişmeleri.

Fenerbahçe, Danimarkalı defans oyuncusu Mathias Zanka’yı sezon sonuna kadar Fortuna Düsseldorf’a kiraladı. Beşiktaş Kulübü, Orkan Çınar’ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Trabzonspor, Brezilya’nın Cruzeiro takımında forma giyen Manoel Messias’ı 2020-2021 sezonunun sonu kadar kiraladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. İşte Süper Lig’de son günün tüm transfer gelişmeleri…

MATHİAS ZANKA, DÜSSELDORF’A KİRALANDI

Fenerbahçe, Danimarkalı defans oyuncusu Mathias Zanka’yı sezon sonuna kadar Fortuna Düsseldorf’a kiraladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenen harcama limitlerine uymada titiz bir çalışma gerçekleştiren Fenerbahçe’de transferin son gününde hareketlilik yaşanıyor. Takıma yapılacak sol bek transferi için eldeki oyuncuları çıkarmaya çalışan sarı-lacivertli yönetim, Mathias Zanka konusunda Fortuna Düsseldof ile anlaşma sağladı. 29 yaşındaki futbolcusunu sezon sonuna kadar Düsseldof’a kiralayan Fenerbahçe’de Miha Zajc ile Alper Potuk’un durumu ise hala belirsizliğini koruyor.

BEŞİKTAŞ, BOATENG’İ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) – Beşiktaş, Fiorentina’da forma giyen Kevin-Prince Boateng’i kiralamak için görüşmelere başladı.

Teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın’ı getiren Beşiktaş, transfer döneminin bitimine saatler kala Fiorentina’da forma giyen Kevin-Prince Boateng’i kiralamak için girişimde bulundu. Kadrosunda şu ana kadar 13 yabancı oyuncu bulunan Siyah-beyazlılarda 4.5 yıllık sözleşme imzalanan Ajdin Hasic ile bu sayı 14’e çıkmıştı. Siyah-beyazlılar, Boateng’e yer açabilmek için ya Hasic’i hemen kiralık gönderecek ya da oyuncunun sözleşmesini askıya alacak. Fiorentina ile bu sezon 15 maça çıkan Boateng, 1 gol atma başarısı gösterdi.

BEŞİKTAŞ’TA ORKAN ÇINAR’IN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Beşiktaş Kulübü, Orkan Çınar’ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

Beşiktaş’ta istenilen performansı gösteremeyen genç futbolcu Orkan Çınar’ın sözleşmesinin fesih edildiği açıklandı. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Profesyonel futbolcularımızdan Orkan Çınar’ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

TRABZONSPOR, MESSİAS’I KİRALADI

Trabzonspor, Brezilya’nın Cruzeiro takımında forma giyen Manoel Messias’ı 2020-2021 sezonunun sonu kadar kiraladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Bordo mavili kulüp Messias’ın geçici transferi için herhangi bir bedel ödemeyecek ve bonservisi için opsiyon hakkını da elinde bulunduracak.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Manoel Messias Silva Carvalho’nun, 2019-20 sezonu sonunda opsiyon hakkı şirketimizde olmak üzere 1,5 yıllık süreyle kulübümüze geçici transferi konusunda Cruzeiro Esporte Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Cruzeiro Esporte Kulübüne herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyecektir. ”

MANOEL MESSİAS’IN MALİYETİ BELLİ OLDU

Trabzonspor, Cruzeiro’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Manoel Messias’a bu sezon sonuna kadar 400 bin Euro ödeyecek.

Bordo-mavili ekipten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Manoel Messias Silva Carvalho ile 2019-20 sezonu sonunda opsiyon hakkı şirketimizde olmak üzere 2,5 yıllık anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre futbolcuya;

2019-20 futbol sezonunda 400.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Opsiyon hakkının kullanılması halinde,

2020-21 opsiyon sezonunda 1.250.000.-EUR,

2021-22 opsiyon sezonunda 1.250.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.”

SİVASSPOR, PETAR SKULETİC’İ KADROSUNA KATTI

SÜPER Lig lideri Demir Grup Sivasspor, Fransız ekibi Montpellier’den Sırp forvet Petar Skuletic’i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Çaykur Rizespor maçında Kone’nin sakatlanmasının ardından forvet bölgesi için harekete geçen Demir Grup Sivasspor, sezonun ilk yarısında Fransız ekibi Montpellier’de forma giyen 1.93 boyundaki Sırp forvet Petar Skuletic ile sezon sonuna kadar kiralık olarak sözleşme imzaladı. 29 yaşındaki Skuletic, Başkanvekili Erdal Sarılar’ın hazır bulunduğu törende kendisini sezon sonuna kadar Sivassporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.

Kırmızı-beyazlılar ara transfer döneminde daha önce Yasin Öztekin, Claudemir ve Samba Camara’yı renklerine bağlamıştı.

ANTALYASPOR’DA HARUN, TALHA VE MERT KİRALANDI

Antalyaspor’da genç futbolcular Harun Kavaklıdere Ekol Göz Menemenspor’da, Talha Bulut ve Mert Çölgeçen ise Fethiyespor’da 2019- 2020 sezonu sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da fazla forma şansı bulamayan Harun Kavaklıdere, Talha Bulut ile Mert Gölgeçelen’i sezon sonuna kadar kiraladı. Kırmızı beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Harun Kavaklıdere’nin Ekol Göz Menemenspor’da, Talha Bulut ve Mert Çölgeçen’in Fethiyespor’da kiralık olarak forma giyeceği belirtildi. Futbolculara yeni takımlarına başarı dileyen kırmızı beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Futbolcularımızdan Harun Kavaklıdere’nin Ekol Göz Menemenspor’da, Talha Bulut ve Mert Çölgeçen’in ise Fethiyespor’da 2019-2020 sezonu sonuna kadar kiralık olarak forma giymeleri konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcularımıza yeni takımlarında başarılar dileriz.”

Sezon başında Bodrum Belediyesi Bodrumspor’dan transfer olan Harun Kavaklıdere, yaşadığı sakatlık nedeniyle takımda forma şansı bulamadı. Harun’un kırmızı beyazlı kulüple sözleşmesi 2024 yılında sona erecek. Antalyaspor’un alt yapısında yetişen 19 yaşındaki Talha Bulut ve Mert Çölgeçen’in ise tecrübe kazanması amacıyla kiralandığı kaydedildi.

Antalyaspor, daha önce anlaşma yaptığını açıkladığı Ersam Gülüm ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

HES KABLO KAYSERİSPOR, DEVRE ARASINDA 9 TRANSFER YAPTI

İHES Kablo Kayserispor, devre arası transfer döneminde 9 transfer gerçekleştirdi.

Sezonun ilk yarısında Georges Ntep, Adryan Tavares, Emanuel Adebayor, Bilal Başaçıkoğlu, Atila Turan, Şamil Çinaz, Umut Bulut ve Benoit Poulain sözleşmelerini feshederek takımdan ayrılmıştı. Sarı kırmızılılar devre arası transfer döneminde Muris Mesanovic, Gustavo Campanharo, Zoran Kvrzic, Enver Cenk Şahin, Emre Taşdemir, Oğuzhan Çabar, Cristan Sapunaru ve Diego Angelo’yu transfer etti. Devre arası transfer dönemini 9 takviye ile kapatan Hes Kablo Kayserispor, pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı maç için yarın yola çıkacak.

GALATASARAY, NZONZİ’NİN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Galatasaray, Roma’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Steven Nzonzi’nin sözleşmesini feshetti.

Sarı-kırmızılı ekip, teknik ekibin kararıyla kadro dışı bırakılan Fransız oyuncu Steven Nzonzi’nin sözleşmesinin fesh edildiğini Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bildirdi.

Galatasaray ile 15 maça çıkan Nzonzi, 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu