KıbrısManşetSağlıkSiyaset

GIYNIK Kabine değişikliğini 9 Şubat’ta açıklamıştı!

GIYNIK Gazetesi'nin söz konusu iddiaları Başbakan Ersan Saner tarafından kesin bir dille reddedilmişti ve Saner bu iddiaların spekülasyon amaçlı olduğunu savunmuştu

GIYNIK Gazetesi’nin 9 Şubat’ta yayınlanan “Hükümette Ali Pilli depremi!” haberinde ve 10 Şubat’ta yayınlanan “Hükümet içerisindeki Ali Pilli krizi ayyuka çıktı!” haberinde Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin görevden alınarak yerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel’in atanacağı, Üstel’den boşalan Ulaştırma Bakanlığı görevine ise UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’ın atanacağını açıklamıştı.

GIYNIK Gazetesi’nin söz konusu iddiaları Başbakan Ersan Saner tarafından kesin bir dille reddedilmişti ve Saner bu iddiaların spekülasyon amaçlı olduğunu savunmuştu.

Geçtiğimiz hafta yine kabine değişikliği gündeme gelmiş ve Saner yine iddiaları yalanlamıştı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin toplum sağlığını ön planda tutarak aldığı kararların ekonomi ve sermaye çevrelerinde uzun süredir rahatsızlık yarattığı biliniyordu.

Öte yandan UBP-HP hükümeti döneminde yaşanan ve toplum sağlığının hiçe sayıldığı Jet krizi nedeniyle görevden alınan ve dönemin Turizm Bakanı Ünal Üstel’in Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Meclis Başkanlığına aday gösterilen ve kendi partisinin vekilleri tarafından dahi onay almayan Resmiye Canaltay’ın ise bakanlık görevine getirilmesinin ise UBP içerisinde ciddi huzursuzluk yarattığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu