KıbrısManşetSiyaset

Gün gelecek evlatlarınız ve torunlarız da sizden utanacak

Ve bir gün gelecek kendi insanını ötekileştiren, değersiz kılan, toplumunu hiç sayan o kişileri evlatları, torunları biz filanın çocuklarıyız, falanın torunlarıyız demeye  utanacaklar ve bunu söylemekten imtina edecekler

“Bu ülke için daha önce ailem şehit verdi ve yine bu ülke için eğer hedefsem bu benim için şereftir. Ben geleceğime onurlu başı dik bir hayat miras edeceğim. Kızım gelecekte hiçbir zaman benden utanmayacak. Barış için mücadele eden bir annesi olduğunu bilecek.”

İsmi bende saklı kalsın, dün çok değer verdiğim kıymetli bir arkadaşımdan böyle bir mesaj aldım, çok duygulandım.

Biliyorum ki değerli arkadaşımın fikrinde olan  binlerce insanımız  bu topraklarda onurlu bir yaşamın mücadelesini vermektedir. Buradan hepsini ayrı ayrı selamlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Elbette bir toprak parçasının üzerinde insanlığa ve tüm canlılara fayda sağlayan bitkiler de yetişir. bulunduğu ortamı yakıp, yıkıp kül eden, kurutan canlılar da..

Diyeceğim o ki bu ülkede geleceğe, ışık tutup aydınlatan, ülkesine, ait olduğu toplumuna olumlu katkılar yapan insanların yanında, ülkesini karanlıklara sürükleyen, insanını yok etmeye uğraşan insanlar da vardır.

Ve bir gün gelecek kendi insanını ötekileştiren, değersiz kılan, toplumunu hiç sayan o kişileri evlatları, torunları biz filanın çocuklarıyız, falanın torunlarıyız demeye  utanacaklar ve bunu söylemekten imtina edecekler.

Neden biliyor musunuz?

İlkesiz duruşlarından, onursuz yaklaşımlarından..

Kişisel çıkarları uğruna toplumundan bir çırpıda vazgeçmelerinden.

Tarihin çöplüğü bunların örnekleriyle doludur.

Ve elbette bugünün ihtişamı içinde bunu görmeyenlerin, görmek istemeyenlerin hazin ve kaçınılmaz sonu budur.

Alın terini ekmeğine döken insanların çok zor günler geçirdiği, yaşam için, ayakta kalabilmek ve ailesine yetebilmek için büyük çaba sarf ettiği şu dönemde Kendi kurultayını icazet almadan gerçekleştiremeyen, kendi liderini seçemeyen, anlayışın bugün Çalışma Bakanını Anayasal sürede atayamaması elbette şaşırtıcı değil.

Zira buna muktedir bir yapı yoktur ortada.

Bu yapı ile tüzük, hukuk dinlemeyen bir Hükümet-Yönetim; egemenlik, devlet, tanınma, Maraş, Ercan ,konfederasyon  askeri üs, BM Kararlarını gözden geçirmeli gibi kendini aşan ifadelerle anlamını ve sonuçlarını kestiremediğim bir akıbete sürüklemeye çalışıyor ülkeyi. Bütün yetkilerini devretmiş bu yönetim anlayışının bu vakitten sonra topluma  vereceği bir şey kalmamıştır…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu