Güney KıbrısManşetSağlık

Güney’de geçlerin aşılanması için teşvikler verilecek

Rum basınında yer alan kovid-19 tedbirleri kapsamında gençlerin aşılanmaya teşvik edilmesi için çeşitli kampanyalar oluşturulduğu belirtildi.

Rum basınında yer alan kovid-19 tedbirleri kapsamında gençlerin aşılanmaya teşvik edilmesi için çeşitli kampanyalar oluşturulduğu belirtildi.

Teşvikler arasında uçak biletleri, hediye çekleri kuponları ve sezonluk futbol maçı biletleri gibi hediyelerin bulunduğu aktarıldı.

Buna göre gençlere, Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), 2 bin 25 maç bileti (1’inci lig, 2’inci lig ve milli maçlar için), GSM operatörlerinde (Cytashop) kullanılabilecek 20 Euro değerinde 5 bin hediye çeki, “Public” mağazalarında kullanılabilecek 50 Euro değerinde 2 bin hediye çeki, Cyprus Airways ile tüm destinasyonlara yönelik 150 bedava gidiş-dönüş bileti, Tus Airways ile Yunanistan’a 100 gidiş-dönüş bileti, “Super Home Center DIY, CTC Automotive Ltd, Ermes Department Stores Plc” gibi mağazalardan 50 Euro değerinde 400 kupon, internet paketleri, Kıbrıs Tiyatro Örgütü için yıllık abonelik, “Zara” mağazasından 50 Euro’luk 100 hediye kuponu ve bunun gibi hediyeler verilmesi öngörülüyor.

Kıbrıs Elektrik İdaresi’nin (AİK) de, gençlerin aşı olmaya teşvik edilmesi için 500 bin Euro ödeme yapmaya da karar verdiği aktarıldı.

TEDAVİ GÖRENLERİN 10’A 9’U YA AŞISIZ YA DA TEK DOZ AŞILI

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından halka seslendiği kaydedildi.

Anastasiadis, ciddiyet, sorumluluk ve aynı zamanda dayanışma duygusuyla, her kimsenin ayrı olarak yaşam ve sağlık meselesini kendi eline alması zamanının geldiğini belirterek, epidemiyolojik görüntünün son günlerde hızlı bir şekilde artan vaka sayıları nedeniyle kötüleştiğine dikkat çekti.

Gerek kendisini gerekse hükümetini ve halkın büyük bir çoğunluğunu meşgul eden noktanın sağlığın, kişisel özgürlüklerin ve ekonominin korunması olduğunu ifade eden Anastasiadis, aşı olunmaması konusuna da değinerek, tıbbi verilerin, ciddi semptom gösteren ve tedavi altına alınan 10 kişiden 9’nun aşısız olduğunu veya aşıyı tamamlamadığını gösterdiğine vurgu yaptı ve aşının önemini vurguladı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu