KıbrısManşet

Güney’de temaslı vaka paniği

Limasol’da hafta sonu tespit edilen 4 Covid-19 pozitif vaka ile birlikte Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, halka uyarılarda bulundu; bilim insanları ise son durumu ‘endişe verici’ olarak yorumladı

Hafta başında Limasol’da tespit edilen bir Covid-19 pozitif vaka ile temas eden 4 kişinin test sonuçları pozitif çıkması üzerine ülkede panik ortamı oluştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, yine Limasol’da, kimseyle temas kurmadığı ifade edilen 3 kişinin test sonucu Covid-19 pozitif çıkmıştı.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre bilim insanları, Limasol’daki son durumu “endişe verici” olarak yorumluyor.

Güney’de yayın yapan Sigma gazetesine konuşan virolog Leontios Kostrikis, vakalarda önemli bir artış eğilimi olduğunu belirterek, virüsün çok uluslu işçiler arasında yayılım gösterdiğini söyledi.

Öte yandan yine Sigma’ya konuşan Lefkoşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Mikrobiyoloji / Moleküler Viroloji Profesörü Dr Petros Karayiannis “Şu anda, Limasol’da bir enfeksiyon salgını var gibi görünüyor” dedi.

Konuyla ilgili hem dün hem de bugün açıklama yapan Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, Limasol’daki vakaların ortaya çıkmasının ardından tüm bölgelerde 3 bin ‘random test’ yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada halk, yoğun yerleri ziyaret ederken temkinli olmaya davet edildi.

Açıklamada, “kısıtlayıcı önlemlerin yeniden uygulanmasının” son çare olacağı ifade edildi.

Bakanlık ayrıca, kasiyer, garson ve benzeri işleri yapan kişileri, sosyal mesafe ve maske gibi önlemlere saygı duymaya çağırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu