GenelGüney KıbrısKıbrısManşetSürmanşet

Güney’in emekçileri isyanda! Yolları kapattılar

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan karar uyarınca Kıbrıs’ın güneyine günü birlik geçişleri karantina şartları ile engellenen bir grup Kıbrıslı Türk işçi, eylem yapıyor

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan karar uyarınca Kıbrıs’ın güneyine günü birlik geçişleri karantina şartları ile engellenen bir grup Kıbrıslı Türk işçi, Lefkoşa’da eylem yapıyor.

Üst Komite kararına göre işçiler yarın sabahtan itibaren güneye 9 gün süreyle  günü birlik geçemeyecek.

Kuzeyde ikamet edip güneyde çalısan işçiler yarından sonra güneye geçmeleri durumunda dönüşte 10 gün karantinaya girecek. İşçiler, Metehan Kapısı’ndan Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.

“Bize iki gün sonra kim ekmek parası verecek?” diye isyan eden işçiler, tek dertlerinin geçim olduğunu  kaydetti.

Üst Komite’nin aldığı kararı eleştiren işçiler, yetkilileri bundan vazgeçmeye davet etti. Eylemin şiddetini de ilerleyen saatlerde artıracağını ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı önüne gelen işçiler, “Kapıları kapattınız da bize kim ekmek verecek” diye isyan etti.

Bakanlıklar bölgesindeki trafik ışıklarına yürüyen işçilerin  burada trafik akışına engel oldu.

Bazı işçiler yolun içerisine oturarak trafik akışını durdurdu. Bakanlıklar yanındaki trafik ışıklarında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor ve bölgeden geçmeye çalışan bazı araçların sürücüleri eyleme tepki gösteriyor.

Polis yolu trafiğe açmaya çalışıyor ancak işçiler yolu kapatmakta kararlı. Bölgeye çok sayıda polis getirildi.

Trafik akışı sadece Ortaköy’den Başbakanlığa doğru veriliyor. Diğer tüm geçişler trafiğe kapalı.

Bölgeye gelen Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Çete, işçilere şehir içinde kaosa neden olduklarını söyleyerek eylemine son vermesini istedi.

Bakanlıklar yanındaki trafik ışıkları yanındaki boş arazide yarım saat daha bekleyeceğini belirten işçiler, bir yetkilinin kendileriyle muhatap olmaması durumunda tüm Lefkoşa’da yürüyüşüne devam edeceğini, bölge bölge kaos yaratacağını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu