KıbrısManşetSiyaset

Gürçağ: “Pilli gönüllere taht kurdu”

Gürçağ, Pilli’nin kabinede yer alması gereken bir isim olduğunu kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra Başbakan Ersan Saner’in yetkisiyle yapılan kabine değişikliğini ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasını yorumladı.

Gürçağ, Pilli’yi hem siyasi hayatında hem de hekim hayatında takdir eden bir isim olduğunu ifade ederek, Pilli’nin kabinede yer alması gereken bir isim olduğunu kaydetti.

Pilli’nin bundan sonraki siyasi hayatının da başarılı olacağını kaydeden Gürçağ, “Halkın nezdinde gönüllere taht kuran bir isimdi. Siyasette uzun soluklu görev yapacağı aşikardır, halkın omuzlarında taşıdığı bir isim ve adı hiçbir şaibeye karışmamıştır” dedi.

“PARTİ İÇİNDE HUZURSUZLUĞA VE DAĞINIKLIĞA İHTİYACIMIZ YOK”

Hükümette yaşanan gelişmeleri değerlendiren İzlem Gürçağ, “Dün Sayın Başbakan kabinenin değişikliğe gittiğini açıkladı. Bir haftadır bu isimlerin zikredildiğini basından takip ediyorduk. Bu konuda yetkili sadece Sayın Başbakan’dır. Kararında sorumluluğunda kendisine ait olduğunu ifade etti. Parti içerisinde huzursuzluğa ve dağınıklığa hiç ihtiyacımız yok” ifadelerine yer verdi.

“PİLLİ, OMUZLARDA TAŞINAN BİR İSİM”

Ali Pilli’nin görevden alınmasını da değerlendiren Gürçağ, şunları dile getirdi:

“Sayın Ali Pilli sonuna kadar güvendiğim değer verdiğim insandı. Mesleki açıdan hekim olarak sonuna kadar güvendiğim bir insandı. Hem de siyasi hayatında gerek milletvekili olarak gerekse bakanlık görevini yürüttüğü sürece zerre kadar adının şaibeye karşımamasın onun için gurur duyulacak bir konudur bende bu anlamda Sayın Pilli’yi hem kutluyor hem takdir ediyorum hem de güvenimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kabinede yer alması gereken bir isimdi. Sayın Ali Pilli gecesini gündüzüne katarak sadece bir siyasetçi olarak değil, başarılı bir hekim olarak da siyasette salgın döneminde büyük emekler harcamıştır. Covid-19 rüyalarıma girmişti diye ifade etmişti bu da Sayın Bakan’ın ne kadar sorumluluk duygusuyla hizmet verdiğinin ifadesidir diye düşünüyorum.”

“Dürüst kişiliği, çalışkan yapısı, sorumluluk bilincine sahip olması Sayın Ali Pilli’yi yücelten meziyetlerdir. Salgın sürecinde hepimiz yorulduk. Ali Pilli’de yorulmuş olabilir bundan daha doğal bir insani belirti yoktur. Salgından yorulduk, maske kullanmaktan, hasta olmaktan yorulduk.  Dünyanın boğuştuğu bir salgın ve elbette hep birlikte yorulduk. İnşallah bundan sonraki süreçlerde çok daha hayırlı gelişmeler olsun diye ümit etmek istiyorum ancak Sayın Ali Pilli gönüllere taht kuran bir isimdir. Siyasette uzun soluklu görev yapacağı aşikadır. Halkın omuzlarında taşıdığı bir isim.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu