Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

HAKSEN: İşveren temsilcisi Arhun’un sözleri yüzde 1’lik ultra-zengin kesimin zihniyetini yansıtıyor

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

 

Eşit Hak ve Adalet Sendikası, Asgari Ücret Tespit Komisyonu işveren temsilcisi Metin Arhun’un açıklamalarına sert tepki göstererek, bu sözlerin kişisel değil, toplumun yüzde birlik ultra-zengin kesimin bakış açısını yansıttığını savundu ve sektörel asgari ücret taleplerinin köleliğin yasal altyapısını oluşturma girişimi olduğunu ileri sürdü.

“Yaşam gailelerimizin hiçbirini paylaşmayan, asgari ücreti bir gecelik eğlencesinde harcayan bu kesimin toplumsal değerlerimizi paylaşmasını beklemek zaten mantıksızdır.”

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işveren temsilcisi Metin Arhun’un sözlerinin yalnızca kişisel görüş olmadığını, toplumun yüzde birlik ultra-zengin kesimin zihniyetini yansıttığını iddia etti.

 

Sendika adına Başkan Salih Erşangil imzasıyla yayınlanan açıklamada, Arhun’un açıklamalarına tepki gösterildi.

 

HAKSEN açıklamasında, Arhun’un sektörel asgari ücret taleplerinin köleliğin yasal altyapısını oluşturma girişimi olduğu savunuldu.

 

Sendika, ülkede insan ticaretinin ayyuka çıktığını ve getirilen insanların köle kamplarında yaşadığını öne sürerek, Arhun’un açıklamalarının bu zihniyeti açıkça ortaya koyduğunu, işveren kesiminin Arhun’un temsiliyetinden memnun olduğunu ve bu çıkışları sahiplendiğini savundu.

 

Açıklamada, “Bangladeşlilere de mi aynı ücreti verelim?” sözlerinin bir kişinin değil, bu kesimin zihniyetinin temsili olduğu belirtilirken, sendika, Arhun’un açıklamalarında “Benim açıklamalarıma karşı çıkanlar Kıbrıslı Türkler değil Türkmenistanlılardır” diyerek, tüm halkı, kölelik şartlarında yaşanmasına razı olan ırkçı bir halk gibi gösterip, halkı zan altında bıraktığı ifade edildi.

 

“Yaşam gailelerimizin hiçbirini paylaşmayan, asgari ücreti bir gecelik eğlencesinde harcayan bu kesimin toplumsal değerlerimizi paylaşmasını beklemek zaten mantıksızdır… HAKSEN sadece Arhun’un açıklamalarına değil, temsil ettiği sınıfın gittikçe vahşileşen ve kendini kaybetmelerini sağlayan para hırsına dur denilmesi gerektiğini savunmaktadır” ifadelerine yer verilen açıklamada, bu zihniyete dur denilmediği takdirde halkın sıkıntılarının daha da derinleşeceği iddiasında bulunuldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu