KıbrısManşet

Harmancı: Ortaya konulan yeni harita ile LTB coğrafi olarak en küçük belediye halinde

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Belediyeler Reformu ile birlikte ortaya konulan yeni harita ile Lefkoşa Türk Belediyesi coğrafi olarak en küçük belediye haline geldiğini ifade ederek, "Ortaya çıkan harita ise bütün endişelerimizi doğrular niteliktedir" dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Belediyeler Reformu ile birlikte ortaya konulan yeni harita ile Lefkoşa Türk Belediyesi coğrafi olarak en küçük belediye haline geldiğini ifade ederek, “Ortaya çıkan harita ise bütün endişelerimizi doğrular niteliktedir” dedi.

“Sosyolojik anlamda tüm sağlık, eğlence, eğitim ve defin gibi hizmetlerini Lefkoşa’dan alan civar bucaklar Lefkoşa harici yerlere bağlanmıştır bu açıdan da çok büyük sıkıntılar doğuracaktır” diyen Harmancı, haritanın düzeltilmesi için uğraş vereceklerinin altını çizdi.

Kişisel sosyal medya hesabından ortaya konulan yeni harita hakkında açıklamada bulunan Harmancı şu ifadelere yer verdi:

“Yerel yönetimler reformuna yönelik geçtiğimiz gün genel anlamda olması gerekenleri ifade etmeye çalıştım. Demokratik katılımcılığın olmadığı yerde kaos ve isyan oluşur, tam olarak da olan bu.
Ortaya çıkan harita ise bütün endişelerimizi doğrular niteliktedir. Ortaya koyulan yeni harita ile Lefkoşa Türk Belediyesi coğrafi olarak en küçük belediye haline getirilmiştir.
Lefkoşa’nın yerel gelirlerin dağılımından 22 ve 24 milyon TL arasında taslak çalışma kayıp öngörmektedir. Bu rakamı da bilgisayar başında coğrafyalarını büyüttükleri diğer belediyelere dağıtacaklar. Hatta liman, havaalanı gibi gelirlere ek olarak şimdi de yüzölçümü dolayısı ile ek katkı verilecektir. Ayrıca gelirlerin ortaklaşmasından Lefkoşa pay dahi alamayacaktır.
Altyapı anlamında bu harita ile ilerlenirse düzgün bir altyapı sistemi kurmak hayal bile edilemeyecektir. Kanalizasyon arıtma tesisleri vs.
Sosyolojik anlamda tüm sağlık, eğlence, eğitim ve defin gibi hizmetlerini Lefkoşa’dan alan civar bucaklar Lefkoşa harici yerlere bağlanmıştır bu açıdan da çok büyük sıkıntılar doğuracaktır.
İyi niyetle düzeltilmesi yönünde uğraş vereceğiz ama bu harita ile taslağın geçmesi bir başka geri döndürülemez tahribata yol açacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu