GenelKıbrısManşetSpor

Hentbolda UKÜ ve GG’nin kupa alışkanlığı

Hentbolda Federasyon Kupası sahiplerini buldu, kadınlarda UKÜ, erkeklerde ise Gençlik Gücü kupayı müzesine götürdü.

ŞAMPİYONLAR DEĞİŞMEDİ

Hentbolda Federasyon Kupası sahipleri belirlendi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda önceki gün oynanan final gecesinde kupanın sahipleri değişmedi. Kadınlarda son 3 sezonda olduğu gibi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) erkeklerde de 4. kez Gençlik Gücü federasyon kupasını müzesine götürmeyi başardı.

KADINLARDA ZAFER YİNE UKÜ’NÜN

Kadınlar finalinde UKÜ ile Miracle Esentepe takımları karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk devresini UKÜ rakibi Miracle Esentepe karşısında 14-13 önde kapattı. Maçın ikinci devresinin yine çekişmeli geçtiği mücadeleyi 32-30 galip tamamlayan UKÜ federasyon kupasını müzesine götüren taraf oldu. UKÜ’de Petek ve Derya maçı 9’ar golle tamamlarken, Miracle Esentepe oyuncusu Denitsa maçı 10 golle tamamlayan isim oldu.

GENÇLİK GÜCÜ ALIŞKANLIK YAPTI

Bu maçın ardından oynanan erkekler finalinde ise Gençlik Gücü ile Yükseliş takımları karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar çekişmenin yaşandığı mücadelede ilk devre 12-12 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda yine kıyasıya mücadelenin yaşandığı karşılaşmayı GG 23-22 galip noktalayarak federasyon kupasını müzesine götüren taraf oldu.

GENÇLİK GÜCÜ’NDEN PROTESTO

Maç sonrası kupa töreni yapılırken, erkekler kategorisinde kupayı kazanan Gençlik Gücü cephesi, federasyonu protesto etti. Yeşil beyazlı kulüp maçın ardından çektiği takım fotoğrafı sonrası sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bir elimizde lengerimiz, diğer elimizde kupamız yola devam. Maç masa başında değil, sahada kazanılır” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu