KıbrısManşet

Hibe programına başvuru için son tarih 1 Ekim

Mikro ve Küçük İşletmelerin Rekabet Gücünü Artırmayı Hedefleyen Dayanışma Projesi Tanıtıldı

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası(KTEZO) ve Ekonomik ve Sosyal Politikalar Merkezi (ECOSO) işbirliğinde yürütülen “İş Geliştirme Hizmetleri yoluyla Mikro ve Küçük İşletmelerin Rekabet Edebilirliğini Artırma” projesi kapsamında hizmete giren Dayanışma İş Geliştirme Desteği Projesi tanıtıldı. Proje işletmelere özel danışmanlık, fark yaratıcı eğitimler, finansman ve ağ kurma olanakları sağlıyor.
KTEZO Taner Akçan Eğitim Merkezi’nde bugün düzenlenen tanıtım toplantısında KTEZO adına projeye yönelik değerlendirmeleri yapan Oda Başkanı Mahmut Kanber; odanın özellikle pandemi döneminde aktif bir biçimde paydaşlarla istişarelerini sürdürdüklerini ve mikro ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmiş eğitim programlarının ve hibe desteğinin son derece önemli olduğunu vurguladı. “Üreterek Var Olmayı Sürdüreceğiz” diyen Kanber, Hibe programıyla üreticilere ve hizmet sektörüne önemli bir katkı ayrıldığını, Dayanışma İş Geliştirme Desteği ile oda üyesi işletmelere çok yönlü katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
ECOSO Proje Koordinatörü ve Ağ Kurma Uzmanı Suay Anıl online eğitim portalına yönelik olarak detaylı bilgiler paylaştı. Anıl, oluşturulan eğitim portalına tüm KTEZO üyesi işletmelerin katılabileceğini belirtirken, eğitimlere cep telefonu veya bilgisayar üzerinden kolaylıkla, kendi programlarına uygun olarak erişilebileceğini aktardı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin katkıları ile oluşturulan eğitim müfredatlarının işletmelerin ihtiyacı olan noktalara odaklandığını; İş Geliştirme ve Yenilikçilik, Satış, Pazarlama ve Dijital Pazarlama, Hizmet Standartları ve Müşteri İlişkileri, Finans, Muhasebe, Dijital Fotoğrafçılık ile Gıda Güvenliği ve Hijyen Standartları konularını içerdiğini, ve ileride bu eğitimlere yenilerinin ekleneceğini belirtti.

Hibe Programına Başvuru için son tarih 1 Ekim 2021
Sunumu esnasında finansman olanaklarına ve hibe programına da değinen Anıl, toplam 100 bin Euro tutarında hibe desteğinin ayrıldığını, bu desteğin mikro ve küçük işletmelerin piyasadaki varlıkları için son derece önemli olduğunu belirtti. Devamla, hibe desteğine başvuracak olan işletmelerin, hedeflerinin Yeni ve/veya niş ve/veya özgün hizmet ve/veya ürün geliştirme; Satış ve/veya üretim miktarını artırma ve/veya hizmet sunumunu geliştirme; İşletmenin karlılığını artırma; Gıda güvenliği ve/veya hijyen standartlarını ve/veya hizmet kalitesi standartlarını artırma şeklinde olduğunu kaydetti. Anıl işletme başına minimum 10 bin, maksimum 20 bin Euro’dan oluşan hibe desteğine başvurular için son tarihin 01 Ekim 2021 olarak belirlendiğini vurguladı.
İş geliştirme danışmanlık desteği ile ilgili olarak ise Mertkan Hamit tarafından yapılan açıklamada, danışmanlık hizmeti kapsamında mikro ve küçük işletmelerin etraflı değerlendirmelerinin yapılacağını ve işletmelerin daha etkin biçimde yönetilmesi için 12 farklı noktada işletmelerin etkinliklerinin arttırılmasının hedeflendiğini belirtti. Hamit, tüm KTEZO üye işletmelerinin faydalanabileceği danışmanlık desteğinin mikro ve küçük işletmelerin piyasada karşılaşacakları zorluklara karşı direngenlikleri arttırılırken, sürdürebilirliklerine de olumlu etki yapılması hedeflendiğini vurguladı.
Proje ekibi tarafından yapılan açıklamada, Dayanışma projesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi https://ktezodayanisma.org adresinden alınabileceğini, aynı zamanda sorular için [email protected] adresi veya 0548 829 3881- 0533 849 1067- 0548 829 3885 numaralı telefonlardan iletişime geçilebileceği aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu