KıbrısManşetSiyaset

HP Genel Başkanı Özersay: Tatar’ın Bakü ziyaretinde böyle bir görüşme yapılması elzemdi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in görüşmesini değerlendirdi.

HP Genel Başkanı Özersay, İlham Aliyev’in Cumhurbaşkanı Tatar’ı KKTC Bakü Temsilcisi ile birlikte makamında kabul edip görüşmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, “Tatar’ın Bakü ziyaretinde böyle bir görüşme yapılması elzemdi” dedi.

Özersay, bu türden bir görüşmenin kendiliğinden bir statü kazandırmayacağını ancak, Azerbaycan’ın KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na bu isimle gözlemci üye olmasına olumlu oy verdiğini, unutmamak gerektiğini belirterek Azerbaycan’ın bu yaklaşımla uyumlu bir duruş sergiliyor olmasının önemine değindi.

“TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Toplantısı 3 Kasım’da Kazakistan’da yapılacak”
3 Kasım’da Kazakistan’da yapılacak olan Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. toplantısının öneminin arttığını belirten Özersay; Türkiye’nin diplomatik olarak bu toplantıya önem verdiğini açıkladı.

Özersay, küresel güç dengesindeki hızlı ve karmaşık değişimlerin tehditler yanında fırsatları da beraberinde getirdiğini belirterek, Türkiye’yi de Kıbrıs konusunda doğru yönlendirecek, yeni ve yaratıcı politikaları şekillendirecek inisiyatifler alınması gerektiğini açıkladı.

“”Kıbrıs Türk Devleti” adı konusunda KKTC tarafı kendi içinde tutarlı olmayan açıklamalar yapıyor”

Özersay; “Kıbrıs Türk Devleti” adı konusunda KKTC tarafının bihaber bir görüntü çizmesi, kendi içinde tutarlı olmayan açıklamalar yapması, neden böyle bir hamleye gerek olduğunu izah edemiyor oluşu bu açıdan olumsuz bir örnektir. Umarım bundan sonrasında Kıbrıs Türk tarafı Türkiye’nin desteği ile hayata geçireceği politikalarda edilgen pozisyonda olmaktan bir an önce çıkar.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu