KıbrısManşetSiyaset

Senin: HP hakkında konuşulanlar sadece dedikodudan ibaret

Hükümet tartışmaları ve dedikodularının odağında olan Halkın Partisi’nin Genel Başkanı Yenal Senin, GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile tartışmalara ve dedikodulara son noktayı koydu

GIYNIK ÖZEL

Hükümet tartışmaları ve dedikodularının odağında olan Halkın Partisi’nin Genel Başkanı Yenal Senin, GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile tartışmalara ve dedikodulara son noktayı koydu.

Yeni hükümetin oluşumu için tahmin edildiği üzere UBP’nin kurultayının bekleneceğini savunan Yenal Senin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin kurulması için bir görevlendirme yapacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başbakanlık görevini vekâleten bir bakan ya da vekile verebileceğini ve yeni hükümet kurulana kadar UBP-HP hükümetinin sorumluluk bilinci içerisinde görevine devam edeceğini kaydeden Senin, biran önce durumun netleşmesini istediklerini de ifade etti.

“KARAR MERCİ PARTİ MECLİSİDİR”

“Hükümeti kurma görevini kim alırsa görüşürüz, fikirlerini dinleriz, daha sonra partimizin yetkili karar alma organı olan Parti Meclisi’nde tartışıp karar alırız” diyen Senin, “Benim, kesinlikle hükümete gireriz ya da girmeyiz deme gibi bir lüksüm yok çünkü her zaman karar parti meclisindedir” dedi.

“SADECE DEDİKODUDAN İBARET”

‘Halkın Partisi blöf yaptı’, ‘HP hükümetten çekilmeyecek, Halkın Partisi’nden bazı isimler partilerinden istifa edip UBP’ye koltuk değneği olacak’ gibi iddialarla ilgili soruya da yanıt veren Senin, “Bu iddialar tamamen siyasi dedikodudan ibarettir. Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme kararı kesindir ve geçerlidir ayrıca Halkın Partisi’ne mensup hiçbir vekilin partimizden istifa etme gibi bir düşüncesi de yoktur” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu