KıbrısManşetSiyaset

Hükümet güvenoyu bekliyor

Hükümet programında kısa vadeli projeler 30 gün, orta vadeli projeler 90 gün ve uzun vadeli projeler ise 180 gün olarak planlandı

Başbakan Üstel, KKTC’nin ekonomik gelişim ve kalkınması için stratejik öneme sahip 5 yıllık kalkınma planının tüm paydaşların katkısı ile ivedilikle hazırlanıp yayımlanacağına işaret ederek yatırım ortamının geliştirilmesi için takvimlendirilmiş programların hazırlanacağını vurguladı.

MUHALEFETSİZ MECLİS

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümetinin programı Cumhuriyet Meclisi’nde okundu. Ana muhalefet partisi CTP ile HP, hükümet programının okunduğu genel kurul toplantısına katılmadı. Hükümet programının girişi Başbakan Ünal Üstel, programın geri kalanı ise bakanlar tarafından okundu. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümet üzerine görüşmeler pazartesi saat 10.00’da yapılacak. Anayasa’ya göre, hükümet programı üzerindeki görüşme,  programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra güvenoyuna başvurulacak.

“ÖNCELİK OLARAK YAPISAL REFORMLARA AĞIRLIK VERİLECEK”

Hükümet programını okuyan Başbakan Üstel, “Hükümetimiz öncelikli olarak yapısal reformlara ağırlık vererek, her alanda beklenen gerekli dönüşümü sağlamaya çalışacaktır. Bu bağlamda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının refahını, demokratik standartlarını ve ülkemizin itibarını daha da artıran politikalarla, daha güçlü bir ekonomi için gerekli tüm reformların hayata geçirilmesini sağlamak temel hedef olacaktır” dedi. Hükümetin öncelikli hedefinin; ekonomide yaşanan olumsuzlukları biran önce gidererek, mali açıdan kendi ayakları üzerinde durabilen bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaratmak olacağını ifade eden Üstel, kamu maliyesinin dış kaynak bağımlılığının azaltılarak sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına olanak sağlamak amacıyla gelirleri artırıcı, giderleri azaltıcı tedbirlere öncelik verileceğini kaydetti.

“E-DEVLET PROJESİ İÇİN GEREKEN ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Dijital dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Üstel, e-Devlet projesinin kısa sürede hayat bulması için gerekli teknik ve yasal mevzuat çalışmaların yapılacağını söyledi. Üstel, KKTC’nin ekonomik gelişim ve kalkınması için stratejik öneme sahip 5 yıllık kalkınma planının da tüm paydaşların katkısı ile ivedilikle hazırlanıp yayımlanacağına işaret ederek yatırım ortamının geliştirilmesi için takvimlendirilmiş programların hazırlanacağını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu