GenelKıbrısManşet

Hükümeti kıskanıyorlar kıskananlar çatlasın!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı GIYNIK TV’de İçsel Bakış programında ve Mine İçsel’in sorularını yanıtladı

Gizem İnceöz

Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında iktisadi ve mali iş birliğini düzenleyen ekonomik protokollerden ve gündemdeki gelişmelerden bahsetti.

“Ekonomik protokoller çerçevesinde Türkiye ülkemize bir takım maddi katkılarda bulunuyor. Bunun akabinde de ülkemizden birtakım icraatlar isteniyor” diyen Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti’nden bu katkıyı almak için protokolün hemen imzalandığını fakat iş icraata geldiğinde ise yerine getirilmediğini belirterek,“Bundan kaynaklıda geçmişten günümüze kadar gelen sorunlar silsilesi çözülemiyor” dedi.

 “KAMUDA HANTAL BİR YAPIMIZ VAR”

Kamuda reformun olmasıgerektiğini savunan Arıklı,“Kamuda verimsiz, hantal bir yapımız var.18 bin 500 tane kamu çalışanı görünüyor ama fiiliyatta çalışan, üreten 4-5 bin kişidir. Geri kalan kesim günü geçiren, geç gelen ve erken çıkan kesimdir” dedi. Arıklı bu kesimin, “bugün git yarın gel, imzalayacak kişi şu an yok” diyerek vatandaşa eziyet çektirdiğini belirtti.

 “BU HANTAL YAPIYI OLUŞTURAN VE SAVUNAN SENDİKALAR VAR”

Sendikaların amacının normalde çalışanlara daha iyi bir hayat seviyesi kazandırmak, ülkedeki ekonomik sıkıntıların ortadan kaldırılması için katkı koymak ve çalışmak olduğunu belirten Arıklı,“Bizim ülkemizdeki sendikalar statükonun bekçileri gibi her şeye karşı çıkıyor” dedi.Arıklı, “Bu hantal yapıyı oluşturan ve savunan sendikalar var” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

“ÜLKENİN HALİ ORTADAYKEN BU DÖNEMDE BİR SEÇİM YAPMAK AKIL KARI DEĞİL”

Arıklı, milletvekili seçimi için ülke genelinde bu dönemde bir masrafa girerek erken seçim yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Arıklı, seçim için iki alternatiften bahsetti;

“Bizim teklifimiz seçim sisteminde bir değişiklik yapalım vebölgeyi 3 bölgeye ayıralım; Lefkoşa bölgesi için bir milletvekili ara seçimi yapalım.

2.altarnatif ise önümüzdeki Mart/Nisan ayında bir genel seçim kararı alınsın. Bizim için bir sıkıntı teşkil etmiyor, ara seçimede erken gelen seçimede hazırız.

Ama ülkenin hali ortadayken bu dönemde bir seçim yapmak akıl karı değil. Fakat anayasa bunu emrediyor bunu önümüzdeki hafta 3 koalisyon ortağı ile beraber değerlendireceğiz”

“KISKANANLAR ÇATLASIN”

Arıklı, 3’lü koalisyonun Türkiye’nin telkin ve yardımlarıyla halen sürdüğünü söyleyenler kıskanıyor dedi.

Türkiye’nin desteğini alabilmek gerçekten önemli olduğunu savunan Arıklı, “ Türkiye’nin desteğini almak demek, her denileni yapmak anlamına gelmiyor. Sıkışılan ve yardım talep edilmesi gereken yerlerde bu kanalların açık olduğunu bilmek bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Arıklı, “‘Türkiye bizim iç işlerimize karışmasın’ argümanıyla Türkiye’nin yanımızda ve anavatanımız olması bile protesto ediliyor” diyerek şikayette bulundu.

“BİLETLER UCUZLADI”

Bir rekabet ortamı oluşturduklarını belirten Arıklı,  “Daha bir tane uçağın devreye gireceği öğrenildiği anda diğer firmalar gardlarını aldılar. Liberal sistemde budur. Devletin görevi de bu rekabet ortamını oluşturmaktır. Tüm bilet fiyatları düşmeye devam edecek. Sadece 2 firma olduğunda çok fahiş fiyatlara da biletleri satsalar vatandaş almak zorunda kalıyordu. Bu iki firma sadece birbirlerine bakıp fiyat ayarlaması yapıyorlardı. Yeni bir firma girdiğinde müşteri kaçırmamak, uçağı boş göndermemek adına Mecburen bir fiyat düşüşüne gidiliyor” dedi.

Fly Kıbrıs Hava Yolları’na gelen eleştiriler için konuşan Arıklı, Ben bilet fiyatlarını düşürmek amacıyla bu hava yolunu piyasaya sürdüm, bilet fiyatlarını düşürmek için uyguladığım metottan kime ne?” dedi.

Ve ekledi;

“Belli kesimler Erhan Arıklı’yı sevmiyor, Arıklı ne demiş olursa olsun eleştirmek adına yarışa giriyorlar. Diğer bir kesimde ‘bunu neden Erhan Arıklı yaptı da bizim arkadaşlarımız yapmadı, nasıl başardı?’ sorularıyla kıskançlık duygularını eleştiriye döken kesimdir. Ve tabiki siyasi olarak karşı olan kesime de başarınızı anlatabilmek mümkün değil.”

Fly Kıbrıs Hava Yolları firmasının devamlılığı için konuşan Arıklı, “Önümüzdeki süreçte bir antlaşma yapabilir ve ‘Bayrak Şirketi’ statüsüne sokabiliriz” dedi

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu