Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSağlıkToplum

Hükümetin aldığı günübirlik kararlar özel hastane ve laboratuvarları kızdırdı!

Bu kararları boykot eden Elite Hastanesi Laboratuvarı da Antijen testlerini ücretli veya ücretsiz farketmeksizin durdurduklarını kamuoyuyla paylaşarak, halktan şimdiden yaşanacak sıkıntılar adına özür diledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Hükümetin aldığı günübirlik kararlar özel hastane ve laboratuvarları kızdırdı.

Bakanlar Kurulu’nun eczanelerde de antijen testi yapılabilmesinin önünü açan karar üzerine Tıp Laboratuvar Uzmanları Derneği yarından itibaren tüm özel laboratuvarlarda antijen yapılmayacağını açıklamıştı.

Vatandaşlarla yüz yüze gelmekten, onlardan tepki görmekten bıkan özel hastane ve laboratuvarlar birer birer Sağlık Bakanlığı ile olan anlaşmalarını sonlandırıyor.

Bir gün herkese testlerin ücretli olacağı söylenirken ertesi gün sadece aşısızlara ücretli olacak deniyor, daha sonra çıkan kararlar ise yine her şeyi başa sarıyor.

Bu konudan sadece vatandaşlar değil, pandemi döneminde sağlık bakanlığına destek olmak için test yapan sağlık kuruluşlarını da olumsuz etkiliyor.

Yaşanan karmaşadan dolayı özel hastane ve laboratuvarlar da Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı test yapmaktan birer birer vazgeçiyor.

Aşılı ya da aşısız farketmeksizin vatandaşlardan test ücreti talep edilmesi tepkiye ve yer yer tartışmalara neden oldu.

Günün sonunda ortaya çıkan en güncel Bakanlar Kurulu Kararı ise hem kafaları karıştırdı hem de yine aşılı veya aşısız kişilerin yapacakları testlerin herkese ücretli olacağı kararı verildi.

Dün eczanelere test yapma izni verilecek olmasına tepki gösteren özel laboratuvarlar, PCR ve antijen testi yapmayı durdurma kararı almıştı.

Dün gün boyunca test yaptırmak için özel hastane ve laboratuvarlara randevulu şekilde giden vatandaşlardan aksi yönde bir Bakanlar Kurulu Kararı olmadığı için birçok yerde ücret talep edildi.

Bu kararları boykot eden Elite Hastanesi Laboratuvarı da Antijen testlerini ücretli veya ücretsiz farketmeksizin durdurduklarını kamuoyuyla paylaşarak, halktan şimdiden yaşanacak sıkıntılar adına özür diledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu