KıbrısManşet

Hükümetin özrü kabahatinden büyük!

Çeler, hükümetin kendi içinde yarış ve savaşta olduğunu ama muhalefetin eleştirince kabahatli çıktığını söyledi.

Gıynık Gazetesi Özel

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Meclis kürsüsünde yapmış olduğu konuşmasında ülkenin Kovid-19 salgınıyla boğuşurken, hükümetin kendi içinde kavga etmeye devam ettiğine dikkat çekti.

Böylesi bir süreçte hükümetin hala kavga etmesinin doğru olmadığını vurgulayan Çeler, “Bugün meclis varsa kavganıza ara verseydiniz” dedi.

Çeler, meclis kürsüsünde şunlara değindi:

“Hükümetin özrü kabahatinden büyük. Hükümet yetkilileri bizim eleştirilerimize tahammül edemiyor. Kendi aralarında bir problemleri varsa ve birbirlerini çekemiyorlarsa bugün meclisi açıp bizi de hiç yormasaydılar. Hükümet kendi arasında bir yarış ve savaş içerisinde ama muhalefet bunu eleştirince kabahatli oluyor. Biz meclise geldik ama siz yoksunuz, bunu eleştirince de yine biz kabahatli. Artık maskaralık yapmaktan vazgeçin. Bugün meclis varsa kavganıza ara verseydiniz. Ya kavga edin ya da artık barışın. Hiçbirimizin derdi sizlerin kavgası değildir.”

“AÇTIĞINIZ KAPI YÜZÜNDEN, SORMA GİR HANI GİBİ ÜLKEYE GELENLER KURALLARA UYMUYOR”

“Bu toplumun tek gailesi açılım başladığı andan itibaren bu ülkeye ithal gelen covid-19 vakalarının hastaneyi doldurmuş olmasıdır. Açtığınız kapı yüzünden, sorma gir hanı gibi ülkeye gelenler kurallara uymuyor ve hastalık yeniden yayılmaya başlıyor. Açıldık bir aydır vakalar 20’ye ulaştı peki ekonomi ne durumdadır. Ekonomiyi düzelttiniz mi? Odasına kapanması gereken turist odasından çıkıp fink atıyor, devletin ve yasaların gücünü hissettiremeyen bir hükümet var. Biz buraya çıkınca bizi kaale almayacaksınız biz de bu koltuklarda guru guru oturmaya devam mı edeceğiz. Yağma hasanın böreği değildir bu. Hükümet yasaların geçmesinde çoğunluğu sağlamakla zorunludur. Hükümetin muhalefeti dinleme zorunluğu vardır. Lütfen arkadaşlarınıza bunları anlatın ve eğitin. Halk bizi görüp izliyor. Bunları da duyuyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu