KıbrısManşetToplum

İrfan Davulcular yeğeni “Mavideniz” için adalet aramak üzere KKTC’ye geldi

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyon Başkanı (TTFF) İrfan Davulcular, cinayete kurban giden yeğeni Hüseyin Mavideniz'in görüşülecek olan davasını takip etmek üzere KKTC'ye geldi

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyon Başkanı (TTFF) İrfan Davulcular, cinayete kurban giden yeğeni Hüseyin Mavideniz’in görüşülecek olan davasını takip etmek üzere KKTC’ye geldi.

Uzun yıllar gençlik için Londra’da mücadele veren, gençlerin doğru yoldan ayrılmamaları için her zaman emek veren memleketinin sevgisi ile toplumumuna olan bağlılığı ile yıllarca kendi ailesinden zaman çalarak topluma hizmet veren İrfan Davulcular kendi ülkesinde evladı yerinde olan yeğeni Hüseyin Mavideniz’i insanlık dışı bir cinayete kurban verdi.

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyon Başkanı (TTFF) İrfan Davulcular, Avrupa Ajansı (AVA) ve Avrupa Gazetesi’ne özel konuştu. İngiltere’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde öldürülen yeğeni merhum Hüseyin Mavideniz’in davası için giden TTFF Başkanı Davulcular şunları söyledi:

“ÜLKEMİN ADELETİNE SONSUZ GÜVENİYORUM

İrfan Davulcular: “Acımazsızca hayatına son verdikleri oğlumun canileri adalet önüne çıkacaklar. Ülkemin adaletine sonuna kadar güveniyorum. Bu dehşet saçan toplum içinde yeri olmayan canilerin biran önce yargılanmalarını tüm aile olarak bekliyoruz. Her yıl Kasım ayında Türk Toplumu Futbol Federasyonu olarak Cumhuriyet bayramımızı kutlamak için gittiğimiz ülkemize bu sefer adalet aramak için gidiyorum. Tek dileğimiz adalet geç olmadan tecelli etmesidir” dedi.

Bugün KKTC mahkemelerinde görülen dava ileri bir tarihe ertelendi. İrfan Davulcular’ın adalet arayışı devam ediyor.

Ne olmuştu?

İngiltere’den KKTC’ye gelen 29 yaşındaki Londralı Kıbrıslı Türk Hüseyin Mavideniz, dövülerek öldürülmüştü. Merhum Hüseyin Mavideniz, 10 Ağustos gecesi İskele’de bir barda kavgaya karışmıştı. Evli ve iki çocuk babası Mavideniz güvenlik görevlileri tarafından dövülerek öldürülmüştü. Mağusa Devlet Hastanesine götürülse de hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Kaynak: AVRUPA GAZETESİ

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu