EkonomiKıbrısManşetSiyaset

İşçiler Başbakan ile görüştü

Güneyde Çalışan İşçiler Derneği 14 Aralık tarihinden beri işlerine gidemeyen ve mağdur olan işçiler bugün kalabalık bir topluluk ile Lefkoşa’da eylem yaparak seslerini çeşitli yollarla ve imza toplayarak duyurmaya çalışıyor

Güneyde Çalışan İşçiler Derneği 14 Aralık tarihinden beri işlerine gidemeyen ve mağdur olan işçiler bugün kalabalık bir topluluk ile Lefkoşa’da eylem yaparak seslerini çeşitli yollarla ve imza toplayarak duyurmaya çalışıyor.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

İŞÇİLER BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ersan Saner ile görüşen işçi temsilcileri, güneyde kaç kişinin çalıştığına dair isim listesi talep edildiği bilgisini aktardı. Bu talep, işçi kesiminin tepkisini topladı. Başbakan ile görüşen işçi temsilcileri ile dışarıda bekleyen işçiler arasında gerginlik yaşanmaya devam ediyor.

İŞÇİLERİN MERCEDES TEPKİSİ

14 Aralıktan beri işlerine gidemediklerini belirten işçiler, eylem sırasında ilginç söylemlerde bulundu. İşçiler açlıkla mücadele ettiklerini belirterek, borçlarını ödeyemediklerini ve alacaklıların kapılarına dayandıklarını dile getirdi. Ayrıca işçiler siyasetçilerin kendilerinin ödedikleri vergiler ile maaş alarak, son model Mercedeslere bindiklerini hatırlattı ve “sizler kahkahalar içinde hayat yaşarken bizler açlıkla mücadele ediyoruz” şeklinde tepki gösterdi.

EYLEMCİLER BULAŞICI HASTALIKLAR ÜST KOMİTESİNİN AÇIKLAMASINI BEKLEYECEK

Başbakan Ersan Saner, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, İşçilerin önerisinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nde bu akşam değerlendirileceğini ifade etti.

İşçiler, Üst Komitenin kararını bekleyecek.

Olumsuz bir yanıt gelmesi halinde, yarın eylem devam edecek…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu