KıbrısManşet

Kaçaklar önlendikçe kazançlar artıyor

Girne’de kaçak su kullanımı 6 ay içinde yüzde 58’den yüzde 39 bandına geriledi.

Girne’de kaçak su kullanımı 6 ay içinde yüzde 58’den yüzde 39 bandına geriledi.

ÇARE KONTROLLÜ SAYAÇ
 Girne’de kaçak su kullanımın önüne geçmek adına çalışmalar sürüyor. Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, 2022 yılının Aralık ayında görevi devraldığında kaçak su kullanım oranının yüzde 58 civarında olduğunu, bugün itibarıyla söz konusu oranın yüzde 39 bandına gerilediğini kaydetti. Kaçak su kullanım oranının halen çok yüksek olduğuna vurgu yapan Şenkul, “Hedefimiz 2. dönem sonunda görevimizi devrederken bu oranı yüzde 15’lere çekmektir” ifadelerini kullandı. Murat Şenkul, “Şimdi sırada ana şebeke hatları üzerinde yapacağımız çalışmalar ile kontrolümüz dışı kullanımları kontrol altına almak ve uzaktan kontrollü sayaç sistemine geçmek var” dedi.

GELİRLER ARTIŞTA
Şu ana kadar yapılan çalışmaların belediyeye aylık artışının 2 milyon TL civarında olduğunu da belirten Şenkul, gelirlerin bu şekilde devam etmesi durumunda yılda 24 milyonluk bir kaybın önüne geçilmiş olacağına dikkat çekti. Kaçak kullanım oranının en aza indirilmesi için çabaları süreceğini vurgulayan Şenkul; “En azından Türkiye’nin büyük şehirlerinin oranlarına inmeli” diye konuştu.

MÜCADELE DEVAM EDECEK
Kaçak kullanımların önüne geçilmesi ile oluşan mali gücün, bölgedeki farklı yatırımlar için kullanıldığını belirten Şenkul, örnek olarak ise hafta sonu açılması planlanan Girne Kaçış Yolu’nu gösterdi. Belediyenin kayıplarının azalması ile kazançların artacağına vurgu yapan Şenkul, kuruş ödemeden şehrin ve belediyenin olanaklarından faydalananlar için rahatsız edici bu sürecin daha da rahatsız etmeye devam edeceğinin altını çizerek; “Biz birilerinin değil herkesin Girne Belediyesi olmak için göreve talip olduk, bu yönde de çalışmaya devam edeceğiz.” diye sözlerini noktaladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu