KıbrısManşetPolisiye – Adli

Kadına şiddete karşı verilen mücadelenin darmadağın edilmesini kınadı

CTP Milletvekili Toros, pandemi koşullarının en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların erkek şiddetinden korunması adına yıllar boyunca verilen mücadelenin mevcut yönetimce darmadağın edilmesini kınadığını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Pandemi koşullarının en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların erkek şiddetinden korunması adına yıllar boyunca verilen mücadelenin mevcut yönetimce darmadağın edilmesini esefle kınıyorum!” dedi.

Toros, “Polis teşkilatına bağlı kadını koruma birimini az da olsa işler hale getirenlerin tabiri caizse başka yerlere sürülerek cezalandırılması kelimenin tam anlamıyla fiyaskodur” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETLE MÜCADELE TATMİN EDİCİ NOKTADAN ÇOK UZAKTADIR”

CTP’li vekil açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Cumhuriyet Meclisi’nden geçen ve uluslararası sözleşmelere dayanan “Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi (1996)” ve “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi (2011)” yasalarının yanı sıra, 2014’te yasallaşan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’ne (TOCED) rağmen kadına karşı şiddetle mücadele yeterince işlevsel olmadığı için henüz tatmin edici bir noktada olmaktan çok uzaktadır. 

2018 yılında Erhürman hükümeti döneminde Polis Genel Müdürlüğü’nde kurulan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimi’nin içinin boşaltılması bunun en bariz göstergesi olup, geleceğe dair endişeleri de artırmaktadır! 

Bahse konu Birim’in teknik, mali ve kapasite olarak güçlendirilmesini mümkün kılmak için 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısında gereken düzenlemelerin yapılmasını beklerken, böyle bir kararın alınması düşündürücüdür.

Sayın Başbakan’a çağrımdır;

Çağdaş evrensel değerlere ve sosyal devlet anlayışına ters olan bu kararı geç kalmadan geri alın, kadına Karşı Şiddetle Mücadelede sığınma evi gibi pasif tedbirlerin yanı sıra, şiddeti önlemeye yönelik aktif tedbirler alın, birimleri yaygınlaştırın, tüm bunları karşılayacak şekilde bütçe düzenlemesi yapın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu