KıbrısKültür SanatManşetToplum

Kalkanlı festivale hazır

Kalkanlı Çakisdez Festivali’nin 10’uncusu yarın itibariyle gerçekleştirilecek

Kalkanlı Çakisdez Festivali’nin 10’uncusu yarın itibariyle gerçekleştirilecek…

DEVRİM DEMİR

10 YILDIR DEVAM EDİYOR
Kalkanlı köyünde her yıl Eylül ayının son haftası gerçekleşen ‘Çakisedez Festivali’ bu yıl 3 gün sürecek. 29 Eylül Cuma günü 10.’cusu gerçekleşecek olan festival 1 Ekim’e kadar üç gün sürecek. Festival Kalkanlı köy meydanında yer alacak. Saat 18.00’de başlayacak festival hafta sonu gün boyu etkinliklerle sürecek. Programı belirlenen festivalde ülkemiz tanınmış sanatçılarının konserleri dikkat çekiyor.

ZENGİN ETKİNLİKLER GÖZE ÇARPIYOR
Kalkanlı köy meydanında 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde konserlerin yanı sıra çekilişler de yapılacak. Güzelyurt Belediyesi halk dansları ekibinin gösterisi ile başlayacak olan festivalin ikinci günü KAYDER Köy Kütüphanesinin de açılışı gerçekleşecek. Tavla turnuvası ve çocuklar için de yarışmalar, gösteriler ve yüz boyamaları da festivale renk katacak.

YERLİ ÜRETİME DESTEK ÇAĞRISI
Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYDER) tarafından yapılan yazılı açıklamada, festivalin “Kıbrıslı Türklerin kimliklerini ve kültürlerini korumayı” amaçladığı belirtilirken, festivalde yerli üreticilerin yer aldığı stantların kurulacağı ve Kıbrıslı sanatçıların sahne alacağı kaydedildi. Ekonomik kriz ve alım gücünün düştüğü bugünlerde dayanışmanın, yerli üretime ve küçük üreticiye sahip çıkmanın toplumu daha güçlü kılacağının ifade edildiği açıklamada, köylerde yapılan festivallerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı ve halk festivale katılmaya çağrıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu