GenelKıbrısManşet

Kamu- İş yarın Eğitim Bakanlığı’na yürüyor

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin ellerinde alınmak istenen Toplu İş Sözleşmesi ve sendikal haklarına karşı mücadele etmek için taşeron üyelerle Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek

Kamu- İş yarın Eğitim Bakanlığı’na yürüyor

Kamu- İş Basın Bürosu‘ndan yapılan yazılı açıklamada; yarın yapılacak yürüyüş için, yarın sabah saat 08.00’den itibaren Kamu-İş Genel Merkezi’nde toplanacak hademeler, 09.30’da Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşe geçecek. Ardından bakanlık önünde kamuoyuna bir basın açıklaması yapılacak.

Serdaroğlu: Kamu – İş olarak bu baskıları ve yıldırma politikalarını asla kabul edemeyiz

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yaptıkları tüm uyarılara rağmen üyelerine her türlü mobing ve baskıyı yapan Eğitim Bakanlığı’nı yarın bir kez daha uyaracaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Taşerona imza atmayıp, Toplu İş Sözleşmesi talep eden üyelerimiz sokağa atılmakla tehdit ediliyor. Müsteşar müdürlere ‘imza atmayanları okula almayacaksın’ diyerek talimat veriyor. Türk Maarif Koleji’nde görev yapan bir arkadaşımız bu şekilde okula alınmadı.

Kamu – İş olarak bu baskıları ve yıldırma politikalarını asla kabul edemeyiz.

“Çavuşoğlu’nu bu konuda son kez uyaracağız”

Yarın sabah 09.30’da sendikamızın önünden taşeron üyelerimizle kortej halinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyerek, Sayın Nazım Çavuşoğlu’nu çalışanların en temel demokratik hakkını çiğnememesi için son kez uyaracağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu