KıbrısManşetSağlıkToplumYaşam

Karan bebeğin adaleti için sokağa çıktılar!

Özel Elite Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzm. Dr. Cahit Cenksoy'un hatasından dolayı Karan bebeğin kalbinin durması ve nefessiz kalması nedeniyle aylardır hayatları kâbusa dönen Boransel ailesi, adalet arayışı için sokağa çıktı.

Özel Elite Hastanesi’nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzm. Dr. Cahit Cenksoy’un hatasından dolayı Karan bebeğin kalbinin durması ve nefessiz kalması nedeniyle aylardır hayatları kâbusa dönen Boransel ailesi, adalet arayışı için sokağa çıktı.

Daha önce de yapılacak olan eylem için halktan da destek isteyen baba Mehmet Boransel, bugün saat 10.00’da Domuzcular Burnu Çemberi’nde toplanarak, Elite Hastanesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtmişti.

Eylemciler şu an Domuzcular Burnu Çemberi’nde Karan bebeğe destek belirtmek için toplanmaya başladı.

Eylemcilerin ellerinde bulunan “Yargı bağımsızlığı mutlaka suçlulara gereken cezayı verecektir”, “Çocuklarımızın güzel yarınları için!”, “Karan bebek için adalet”, “Köpek köpeği ısırmaz zihniyetine son”, “Elite ve Cahit yargı huzuruna”, “Biz yandık başka canlar yanmasın”, “Yapılan ihmal ve hatalar cezasız kalamaz” pankartları GIYNIK ekibinin objektifine yansıdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Baba Mert Mehmet Boransel, GIYNIK’a “Benim çocuğum ağlayamıyor bile. Kimi aileler çocukları çok ağladığı için keşke sussa der ya biz çocuğumuz ağlasın, bizi duysun diye her gün dua ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Eşinin hamilelik sürecinin sağlıklı geçtiğini, doğuma kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden baba Mert Mehmet Boransel, şunları aktarmıştı:

“120 gün oldu, benim çocuğum çok zor şartlarda hayata tutundu. Çocuğumun hastalığı Allah tarafından gelseydi biz de bu kadar üzülmezdik ama böyle bir son beklemiyorduk, benim çocuğum günahsız yere doktorun hatası yüzünden bedel ödeyecek.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu