KıbrısManşet

Karantina merkezinde güvenlik zafiyeti!

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Dikmen bölgesindeki karantina merkezinde şu anda sadece 3 hemşirenin görev yaptığı, güvenliğin ise merkezdeki özel güvenlik ekipleri tarafından sağlanmaya çalışıldığı öğrenildi.

GIYNIK ÖZEL

Karantina merkezine dönüştürülen Özok Öğrenci Yurdu’ndan bugün bir hastanın kaçması sonrası, merkezde yeterli önlemlerin alınıp alınmadığı tartışma konusu oldu.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Dikmen bölgesindeki karantina merkezinde şu anda sadece 3 hemşirenin görev yaptığı, güvenliğin ise merkezdeki özel güvenlik ekipleri tarafından sağlanmaya çalışıldığı öğrenildi. Merkezi karantina uygulamasının devreye girdiği Özok Yurdu’nda hiçbir polis mensubunun olmaması zafiyet olarak değerlendirilirken, alınan önlemlerin yetersiz kaldığı öne sürüldü.

Yurtta şu an kalmakta olan kişilerin pozitif vaka ve temaslı kişiler olduğu belirtilirken, GIYNIK Gazetesi’ne konuşan güvenilir kaynaklar, yurttaki kişilerin yeteri kadar ilgi görmemelerinden dolayı, hali hazırda çökmüş olan psikolojilerinin tamamen dibe vurduğu da belirtildi.

Özok Öğrenci Yurdu’nun tamamen dolduğu ve iddiaya göre, yer sıkıntısından dolayı boşaltılan odaların havalandırılmasını ve dezenfekte edilmesini beklemeden yeni kişilerin odalara yerleştirilmeye çalışıldığı ve yurt yönetiminin bu duruma engel olduğu da gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu