EkonomiKıbrısManşet

“Karmaşa artacak, toplum sağlığı ve refahı öncelikli olmayacaktır”

Ülkemizdeki açlık sınırının artması, asgari ücretin açlık sınırının altında olması ve hükümetin kendi sorunlarına gömülmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Gündüz, toplumun ümitsizlik içinde olduğunu vurguladı.

Toplum, pandemi koşulları nedeniyle psikolojisi alt üst olmuşken, bu süreçte işsiz kalan, eve ekmek götüremeyenler aç kalıyor, dövizin yükselmesi nedeniyle dar boğaza girenler bir de üstüne üstük zamlar dolayısıyla maddi olarak bir o kadar daha sıkıntıya giriyor.

Ülkemizde açlık sınırının arttığı, ancak asgari ücretin açlık sınırının çok altında olması nedeniyle, insanlarda suç eğiliminin ve intiharların da arttığını gözlemlemekteyiz.

Diğer yandan da hükümet kendi iç kavgalarıyla uğraşmaktan halka bir çözüm önerisiyle gelmediği için, hali hazırda ümitsiz olan halk, hükümetten de tamamen umudunu yitirmiş durumda.

Ülkemizdeki bu durumu ve gidişatı değerlendiren Sosyolog Hakan Gündüz, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulundu.

Siyasetin toplumun sorunları ile ilgili bir kaygısı ve gündemi olmadığını ifade eden Gündüz, “Keza hükümetin hiç yok. İnsanlar yaşadıklarını biliyor. Ekonomik sıkıntılar içinde boğuştuklarını biliyor” dedi.

Gündüz, toplumun aynı zamanda hastalık kaygısı da yaşadığını ve pandeminin bitmiyor olmasının yıkımının oldukça hissedilir olduğuna dikkat çekerek, bu hususta gözlerin tüm bunlara çözüm bulmakla görevlendirdikleri hükümete, bürokrasiye ve meclise döndüğünü kaydetti.

“SIKINTILI İŞLER YAPILIYOR, ‘TÜRKİYE’ DİYE BAŞLAYAN CÜMLELER İLE ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Görülen manzarada ise kimsenin halkın sorunları ile ilgilenmediğinin açıkça ortada olması, insanların ümitsizlik yaşadıkları yönünde doğru bir tespit olduğunu belirten Gündüz, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin Türkiye ile olan kader ortaklığı da ortada. Türkiye’de de siyasi arena karışık. Bu karışıklık buradaki siyasete de yansıyor. Hükümetteki her bakan kendine göre Türkiye’nin adamı, Türkiye adına neler neler yapılıyor. Sıkıntılı işler yapılıyor, bunlar da ‘Türkiye’ diye başlayan cümleler ile örtülmeye çalışılıyor. Tüm bunlar yakın gelecekte de bu karmaşanın artarak devam edeceğini gösteriyor. Toplum sağlığı ve toplum refahı öncelikli olmayacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu