EkonomiGenelKıbrısManşet

Kayıt dışılığı önleme çabası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, paydaş örgütlerin görüş ve önerilerini de aldı. Denetimler bu hafta başlıyor

Çalışma Dairesi müfettişleri kayıt dışılıkla mücadele kapsamında işyerleri denetimlerine bu hafta başlıyor.

Deprem sonrası ülkeye gelen depremzedelerin işgücüne doğru kanalize edilmesi konusuna da çalışma yapılıyor

BAKANLIKTA GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadele çalışmaları kapsamında paydaş örgütlerle çalışma toplantısı yaptı. Toplantıya başkanlık eden Bakanlık Müsteşarı Ecevit Alper, müfettişlerin denetimlere bu hafta başlayacağını açıkladı. Toplantıya Alper dışında, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu, Sanayi Odası, Taşeronlar Birliği, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Ticaret Odası temsilcileri katıldı. Kayıt dışılıkla mücadelenin masaya yatırıldığı toplantıda, kayıt dışılığın asgariye indirilmesi hedefiyle planlanan kapsamlı çalışma için örgütlerin görüş ve önerileri alındı.

İŞYERİ DENETİMLERİ BAŞLIYOR…

Bakanlığın başlatacağı kapsamlı çalışma ile çalışma yaşamındaki kayıt dışılığı asgariye indirmek arzusunda olduklarını ifade eden Ecevit Alper, paydaşların da görüş ve önerileri yanında aktif katkı koymalarını beklediklerini dile getirdi. Çalışma Dairesi ekiplerinin ilerleyen günlerde sahada olacağını kaydeden Alper, “Müfettişlerimiz işyerlerine denetimlerini bu hafta başlatıyor. Ekiplerimiz ayrıca sektörlere de ziyaretler gerçekleştirerek, istihdam konusunda ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını, hangi noktalarda takıldıklarını not edecek” diye konuştu.

ÇALIŞMA İZİNLERİNDE KOLAYLIK…

Ecevit Alper, büyük bir deprem felaketi yaşandığına dikkat çekerek, buna bağlı olarak öngörülmeyen muhtemel sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek, ciddi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Deprem felaketi sonrası KKTC’ye gelen ve gelecek olan depremzedelerin işgücüne doğru kanalize edilmesi konusuna da değinen Alper, çalışma izinlerinde gereken kolaylığın sağlanacağını kaydetti. Kayıt dışılığa neden olan başlıca unsurlara da değinen Alper, bürokratik işlemlerin azaltılması noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Alper, çalışma izni işlemlerinde tamamen dijital platforma geçilmesinde son aşamaya gelindiğini, daireler arası sistemin de birbirine entegre olacak şekilde tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu