EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Kıb-Tek’te gerilimin dozu yükseliyor

KIB-TEK’te örgütlü Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın başlattığı eylem kapsamında; kuruma borcu bulunan devlet dairelerinin elektrik enerjilerini kestikleri için Güzelyurt ve Girne’nin ardından Lefkoşa Şubesi’nde görevli bir personel de tutuklandı

KIB-TEK’te örgütlü Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın başlattığı eylem kapsamında; kuruma borcu bulunan devlet dairelerinin elektrik enerjilerini kestikleri için Güzelyurt ve Girne’nin ardından Lefkoşa Şubesi’nde görevli bir personel de tutuklandı. EL-SEN yetkililerinden elde edilen bilgiye göre, Güzelyurt ve Girne’deki personellerin serbest kaldığı öğrenilirken, Lefkoşa’da Elektrik Kurumu önünde tutuklanan personelle ilgili gerekli yasal girişimlerin başlatıldığı da gelen bilgiler arasında. Tüm elektrik kurumu çalışanlarının yarın sabah saat 8’de Teknecik Elektrik Santrali önünde olacağı da açıklandı.

ÖZKIRAÇ: KIB-TEK’İN BAŞBAKANLIĞA BAĞLANMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ

Öte yandan, “El-Sen Yönetim Kurulu olarak, Kıb-Tek’in Maliye Bakanlığı’ndan alınıp Başbakanlık’a bağlanmasına ilişkin söylentileri şiddetle protesto edeceğimizi bildiririz” diyen EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, imzalanacak Ekonomik Protokol ile Kıb-Tek’in deniz aşırı sermaye çevrelerine teslim edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

“ELEKTRİK ENERJİSİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ”

“Kıb-Tek’in tasfiyesi halinde sadece biz, çalışanlar etkilenmeyecektir. Elektrik enerjisi gibi son derece yaşamsal bir üretimin teslimi tüm toplumumuzu olumsuz etkileyecektir” diyen Özkıraç, El-Sen Kıb-Tek’in özelleştirilmesine ve adanın kuzeyinde yaşayanları daha bağımlı hale getirecek tüm girişimlere karşı meşru her direnişi gösterecektir” ifadelerine yer verdi.

“PROTOKOL HAKKINDAKİ TÜM GERÇEKLERİ TOPLUM BİLMELİDİR”

“Protokol hakkında tüm gerçekleri bilmek bu toplumun hakkıdır. Dayatma ve peşkeş maddeleri içerecek bu pakete sadece biz, El-Sen, değil tüm yurttaşlarımız karşı çıkmalıdır” diyen Özkıraç, “Sendikamız El-Sen’in her onurlu üyesi tek başına kalsa bile dayatma ve peşkeşlere karşı meşru olan tüm yöntemlerle direnecektir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu