EkonomiGenelKıbrısMagazinSEÇİM 2022SiyasetToplum

KKTC dün sandıktaydı: Sandık ‘UBP-DP’ dedi

Seçime katılım oranı yüzde 60 civarında seyretti. Sonuçları değerlendiren bazı siyasi gözlemciler, UBP – DP koalisyon hükümetinin devamından söz ediyor.

Seçime katılım oranı yüzde 60 civarında seyretti. Sonuçları değerlendiren bazı siyasi gözlemciler, UBP – DP koalisyon hükümetinin devamından söz ediyor.

UBP BİRİNCİ PARTİ… KKTC’de dün yapılan erken genel seçimlerde UBP birinci parti oldu. Bugün tam olarak netleşmesi beklenen oy oranı ve vekil sayıları, UBP ile DP’nin veya UBP ile HP’nin en az 27 vekille koalisyon hükümeti kuracağını işaret ediyor.

CTP ANA MUHALEFET… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimin galipleri arasında yer aldı. CTP, bir önceki seçime göre oylarını yüzde 50 artırdı. Erhürman, çok güçlü bir ana muhalefet olacaklarının mesajını verdi.

OY ORANLARI… UBP % 40, CTP % 33, DP % 7, HP % 6,4, YDP % 6, TDP % 4.10,
Bağımsızlık Yolu % 1,6, TKP % 1.40 civarında oy aldı…

VEKİL SAYILARI… TİKEN yayına hazırlandığı 01.30 sularında oyların yüzde 90’ı sayılmıştı ve partilerin vekil sayıları şöyleydi: UBP: 24, CTP: 19, DP: 3, HP: 3, YDP 2…

UBP 25 OLABİLİR… Kalan mühürlerin sayısı ve karma oyların sonuca etki etmesi halinde, UBP’nin 25 ve YDP’nin 1 vekil sonucuna gelmesi ihtimal dâhilindeydi.

NET RAKAMLAR BUGÜN, İSİMLER YARIN… Milletvekili sayıları bugün akşamüzeri netleşecek. Kimlerin seçildiği ise tam olarak yarın öğleden sonra belli olacak.

TDP BARAJI GEÇEMEDİ… TDP, Bağımsızlık Yolu ve TKP-YG barajı geçemedi. TDP’nin baraja takılması ile Meclis’te daha önce altı olan parti sayısı beşe düştü. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit istifa edeceğini duyurdu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu