KıbrısManşetToplum

KKTC’de kaçak emlakçı işgali var

Emlakçılar Birliği, ülkedeki “kaçak emlakçı” sorununa dikkat çekerek, yasal düzenleme gerekliliğine işaret etti

Emlakçılar Birliği, ülkedeki “kaçak emlakçı” sorununa dikkat çekerek, yasal düzenleme gerekliliğine işaret etti.

 

SORUN ÇOK CİDDİ
Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, ülkede ciddi bir “kaçak emlakçı” sorunu olduğunu söyleyerek, konu hakkında Meclis’e sundukları yasa taslağının değiştirilerek amacı dışına çıkarıldığını öne sürdü. Emlakçılar Derneği (yapılan yazılı açıklamada dernek ifadesi kullanıldı) Başkanı Hasan Sungur, ülkede büyük bir yasal boşluk olduğunu ve kaçak emlakçıların işgali altında bulunulduğunu belirterek, “Meclise hali hazırda sunulan taslak bilgimiz dışında değiştirilerek yap boza çevrilmiş ve amcanın dışına kaymıştır” dedi. Sungur, bilgileri dışında sunulan bu Emlakçılar Birliği taslağında yaptıkları incelemelerde birçok usulsüz maddeler olduğunu ve bu durumun da mağduriyetler doğuracağını belirterek, yetkililere uyarılarda bulundu ve yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı.

EKONOMİYİ MAĞDUR EDECEK MADDELER
Yeni Emlakçılar Birliği lisans yasasında KKTC’nin ekonomik dengelerini zora sokacak maddeler bulunduğunu anlatan Hasan Sungur, hukukçuların yaptığı incelemelerde yasa taslağında KKTC yasalarına ters düşen birçok madenin saptandığını belirtti. Emlakçılar ve avukatlarla yaptıkları toplantılarda bir yol haritası çizileceğini ifade eden Sungur, konu hakkında mücadele başlatacaklarını, çağın koşullarına uygun, tüm tarafları koruyacak bir yasanın çıkması için çalışacaklarını söyledi.

YANLIŞLIKLARI AKTARACAĞIZ
Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, sorunları ve isteklerini anlatmak amacıyla yetkililerle bir araya geleceklerini belirterek, şöyle devam etti: “Emlakçılar birliği yasası ile ilgili görüşlerimizi dikkate almaları için devlet yetkilerine yasada ki yanlışlıkları sıkıntıların giderilmesi için gereken girişimleri başlatacağız. Çağın koşullarına uygun tüm tarafları koruyacak ve gayrimenkul alım-satımlarından hiçbir kesimi mağdur etmeden, vergisini ödeyen bir yasanın çıkması için yolumuza devam edeceğiz. Hak hukuk ihlali olmadan tarafsız Emlakçılar Birliği lisansının çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu