KıbrısManşetSağlık

Koop Süt Ürünleri’nde pozitif vaka

Kooperatif Süt Ürünleri'nin üretim bölümünde çalışan bir personelin Covid-19 PCR test sonucu pozitif çıktı. Yaklaşık 40 temaslısı bulunan pozitif vakanın dün hasta olduğu için işe gelmediği ve doktor kontrolünün ardından yapılan PCR test sonucunun pozitif çıktığı da öğrenildi


Kooperatif Süt Ürünleri’nin üretim bölümünde çalışan bir personelin Covid-19 PCR test sonucu pozitif çıktı. Yaklaşık 40 temaslısı bulunan pozitif vakanın dün hasta olduğu için işe gelmediği ve doktor kontrolünün ardından yapılan PCR test sonucunun pozitif çıktığı da öğrenildi.

“DÜN İŞE GELMEDİ VE DOKTORA GİTTİ”

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kooperatif Çalışanları Sendikası (KOOP-SEN) Başkanı Mehmet Ali Güröz, “Dün Kooperatif Süt Ürünleri tesisinde çalışan tüm personele tarama testleri yapılmıştı ve tüm personelin test sonucu negatif çıktı. Pozitif vaka çıkan söz konusu arkadaşımızın dün hasta olduğu için işe gelmediği ve kontrol için doktora gittiğini öğrendik. Doktorun şüphelenmesi üzerine test yapıldı ve arkadaşımız pozitif çıktı. Ailesiyle birlikte arkadaşımız karantinaya alındı fakat personel arasında karantinaya alınan kimse yok” açıklamasında bulundu.

“ÜRETİM DEVAM EDİYOR”

Tüm personele tarama testleri yapıldığı ve dün tüm personelin negatif çıkması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı’ndan alınan görüş doğrultusunda üretime ara verilmediğini kaydeden Güröz, “Pozitif çıkan arkadaşımız dün işe gelmemişti. Diğer tüm personelin de negatif çıkmasından dolayı üretimin durdurulmasına gerek olmadığı bildirildi. Tüm tedbirler alınarak üretime devam ediliyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu