KıbrısManşetSiyasetToplum

“Kriz geldi, daha da fakirleştik!”

Döviz Mağdurları Derneği Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı, randevu talebinde bulundu:

Döviz Mağdurları Derneği Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı, randevu talebinde bulundu:

RANDEVU ALMA ÇABASI
Döviz Mağdurları Derneği, Türk Lirası’nın ağır değer kayıpları karşısında artık dayanacak güçleri kalmadığını, eyleme gideceklerini vurguladı. Dernek yetkilileri dün, Başbakanlık önünde basın açıklaması yaparak, sorunlarını anlatmak için randevu talebinde bulundu. Borçlarını ödemek istediğini bildiren dernek gerek KKTC Merkez Bankası’ndan gerek Bankalar Birliği’nden gerekse de hükümetten yardım istedi. Dernek Başkanı Hasan Avlık, burada okuduğu basın açıklamasında, “Ülkemizin kanayan bir yarası olan döviz mağdurlarının sesini duyurabilmek adına ülke çapında bir eylemlilik durumuna katılımları için tüm sivil toplum örgütleri ile görüşeceğiz” dedi.

KRİZ GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ
Türkiye’deki seçimler öncesinde yetkilileri ısrarla uyardıklarını söyleyen Avlık, “Göz göre göre gelen krize karşı önlem almaya davet ettik. Ancak karşılığında hiçbir adım atılmadı ve yeniden talep ettiğimiz randevularımıza bir cevap dahi verilmedi. Bugün görüyoruz ki kriz geldi ve biz daha da fakirleştik. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. “Bizlerin kaybedeceği herhangi bir şey maalesef ki kalmadı. Eğer yöneticilerimizden çözüme yönelik bir adım gelmez ve yeniden randevu talebimiz askıda kalırsa sokağa inip meclis önünde sesimizi duyurmaya kararlıyız” ifadelerini kullanan Avlık, borçlarını ödeyebilmek istediklerini vurguladı.

 

DÖVİZ MAĞDURLARI DERNEĞİ NE İSTİYOR?

1- Geliri döviz olmayıp da döviz borcu olan bizleri gerek kamu bankaları aracılığıyla gerekse de özel bankalar ile iş birliği yaparak faiz destekli, uzun vadeli, gelirlerimize oranla ödenebilir bir TL borcuna çevrilmesini istiyoruz. Nasıl ki işletmeler için faiz desteği sunulabiliyorsa biz vatandaşlar olarak benzer uygulamanın hakkımız olduğunu düşünmekteyiz.

2- Döviz kredilerimizin faiz oranları ile bankalarımızın döviz mevduat hesaplarına verdiği faiz oranı karşılaştırıldığında arada astronomik düzeyde farklar olduğu görülmektedir. Faiz oranları borçlarımızı ödeyebilmemiz hususunda bizleri çıkmaza sokmaktadır. Bizler, yukarıda talep ettiğimiz TL’ye dönme talebimizi, döviz borcunun ilk alındığı tarih ile bugün arasında toplam bakiyeyi belirleyecek bir katsayı belirlemeye yönelik yasa yapılması ve bu yasa hükümleri uygulandıktan sonra kalan anapara borcumuzun belirlenerek TL bazda yapılandırılmasını talep ediyoruz.

3- Döviz borcundan dolayı borcunu ödeyememiş kişiler için başlatılan icra süreçlerinin taleplerimiz ile ilgili gelişmeler yaşanana ve sorunların çözümüne kadar askıya alınmasını talep ediyoruz.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu