KıbrısManşet

KTEZO: Bu nasıl bir adalet?

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) bir basın açıklaması düzenledi.

 

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Mart ayından bu yana şiddetli bir yıkıcılığın devam ettiğine dikkat çekilirken, insanların yaşamlarını ya ellerinde bulunan imkanlarla ya da borçlanarak sürdürdükleri ifade edildi.

Borçların çığ gibi büyüdüğüne ve gelirlerin de azalmaya devam ettiğine dikkat çeken KTEZO yetkilileri, 13 ay borunca kapısını dahi açamayan işletmelerin var olduğunu aktardı.

5 BİNİ AŞKIN İŞLETME KAPANDI, 50 BİNİ AŞKIN İŞSİZ MEVCUT…

Yapılan basın toplantısında 5 bini aşkın işletmenin kapandığına ve hâlâ kapanmaların devam ettiğine işaret edilirken, 50 bini aşkın kişinin işsiz kaldığı, iş gücü ve katılım oranının yüzde 40’lara düştüğü, istihdamların ise yüzde 35’lerde seyrettiği açıklandı.

Bu süreçte sigortasız araç kullananların sayısının ise 20 bini aştığı aktarılan açıklamada, araçlarının seyrüseferlerini ödeyemeyen 40 bini aşkın kişinin olduğu da vurgulandı.

“BU NASIL BİR ADALET? NASIL BİR EŞİTSİZLİK?”

KTEZO tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ortak sorunumuz salgın… Ancak çalışanlara istihdam destek ödemelerinin yapılmadığı, borç faiz desteklerinin sağlanmadığı, işletmelere destek verilmediği tek ülke KKTC… Bütçe olanakları çerçevesinde işsizlere, küçük ve orta boy işletmelere kaynak kullanmayan tek ülke de KKTC’dir.

Bu nasıl bir adalet? Nasıl bir eşitsizliktir? Devlet ve özel sektör çalışanı olarak ayrımın yapıldığı, bölünüp parçalandığı tek ülke de KKTC! Berbat yönetimin sosyo-ekonomik yapıyla birlikte yeniden değişmesi için elimizden geleni yapacağız…

BİR HAFTA İÇERİSİNDE DAVA AÇILACAK

Yeni bir açılım yok ortada. Eskisi gibi yaşamak için hiçbir açılım yok. Toplumu, risk içerisine gömerek açılım yapmaya çalışıyorlar. Davalar gündemimize artık girmiştir. Bir hafta içerisinde dava açılacak. Yine paydaşlarla yürüttüğümüz borçların yapılandırılması, bir hafta içerisinde tamamlanacak.

Şimdi dayanışma zamanı… Temel sloganımız ‘yazıklar olsun’, yeni bir sürecin kıvılcımı çıktı… “

 

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu