GenelKıbrısManşet

KTMMOB ve ETEK “Building The Future” Çalıştayı’nda iş birliği vurgusu ve devamlılığı ön plana çıktı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Kıbrıs’ın güneyinden Kıbrıs Bilim ve Teknik Odası’nın (ETEK) ortaklaşa düzenlediği Building The Future Çalıştayı’nın açılış konuşmalarında iki örgütün iş birliği vurgusu ve devamlılığı ön plana çıktı.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Kıbrıs’ın güneyinden Kıbrıs Bilim ve Teknik Odası’nın (ETEK) ortaklaşa düzenlediği Building The Future Çalıştayı’nın açılış konuşmalarında iki örgütün iş birliği vurgusu ve devamlılığı ön plana çıktı.

KTMMOB VE ETEK ORTAK ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

KTMMOB ve ETEK “Building The Future (Geleceği İnşa Ediyoruz)” teması ile 25 Haziran 2022 Cumartesi günü Lefkoşa’nın kuzeyinde ortak bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştaya KTMMOB’den Genel Başkan Tunç Adanır, Genel Sekreter Nazife Yılmaz, Yönetim Kurulu Faal Üyeleri Buket Asilsoy ve Hasan Hacışevki, ETEK’ten Genel Başkan Constantinos Constanti, KTMMOB Ortak Çalışma Komitesi Eşbaşkanları; Mert Girgen, Andreas Constantinides ve Iacavos Charalambos, KTMMOB Yüksek Onur Kurulu Başkanı Seran Aysal, KTMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bakanı Beste Oymen, KTMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Togan Çakmak ile çalıştay masalarında 5 meslek odası tarafından görevlendirilen mimar-mühendisler katılım gösterdi. Çalıştayda yakın zaman önce hayatını kaybeden KTMMOB’nin önceki başkanlarından ve KTMMOB Ortak Çalışma Komitesi Eşbaşkanı Bektaş Göze’nin eşi Vasfiye Göze için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çalıştayın açılışında KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır ve ETEK Genel Başkanı Constantinos Constanti birer konuşma yaptılar.

ADANIR: “YENİDEN BİRLİKTE ADIM ATIYOR OLMAMIZ SEVİNDİRİCİ”

Tunç Adanır konuşmasına, “19 Kasım 2021’de KTMMOB ve ETEK arasında yeniden filizlenen ve iki toplumlu meslek örgütleri iletişim ve ortak çalışma komitesinin yüz yüze toplantılarının ilki olan “BUILDING THE FUTURE” adlı çalıştay ile yeniden birlikte adım atıyor olmamız bizler açısından sevindirici olduğunu belirtmek isterim” diyerek başladı. Adanır, “Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde her iki meslek örgütü, toplumları nezdinde teknik, bilimsel ve gerçeklik konularında, güvenilir ve danışılacak kurumlar olma özelliğini, işbirliklerimizi artırarak, akılcı ve bilim yolunda ülkemizin kazanımları doğrultusunda toplumlarımıza karşı sorumluluklarımı yerine getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ADANIR: “ÇALIŞTAYIN KIBRIS’IN GELECEĞİ İLE İLGİLİ OLUMLU SONUÇLAR ÜRETMESİNİ DİLİYORUM”

KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır konuşmasının devamında, “Bu sorumluklarımızın başında ise kuzeyde ve Güneyde yaşayan çözüm ve barıştan yana olan Kıbrıslılar olarak, siyasiler ve liderlerimizin çözüm yolunda kararlı adımlar atmaları için etkin bir mücadele vermeliyiz. Bugünkü ortak çalışmaya katkı koyan ETEK Genel Başkanı Sn. Constantinos Constanti ve beraberinde güneyden katılan kardeşlerimize teşekkür ederim. Bugünkü çalıştayın Kıbrıs’ın geleceği ile ilgili olumlu sonuçlar üretmesini diliyorum” dedi.

ADANIR: “YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

“Sözlerime son verirken 4 gündür sürmekte olan yangın felaketinden dolayı Kıbrıs’ın ciğerleri yanmaktadır ve ülkemizin eko sistemini derinden etkileyecek bir felaket ile karşı karşıyayız” diyen Tunç Adanır, “Yangın söndürme çalışmalarına destek veren sizin nezdinizde Güney Kıbrıs görevlilerine, genelde ise bu felaketi sonlandırmak için seferber olan tüm ülkelere ve görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu çalıştayın devamında Orman Mühendislerinin bir araya gelerek ortak çalışma yapmasını planlayacağız” ifadelerini kullandı.

CONSTANTI: “BU ÇALIŞTAYDA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUM”

ETEK Genel Başkanı Constantinos Constanti de konuşmasında, “bu çalıştayda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ve hepinize hoş geldiniz demek ve organizasyonları yapanları tebrik ediyorum” dedi.

“İleriki günlerde bizleri zor zamanlar beklemektedir” diyen Constantinos Constanti, “pandemi ve yüksek enflasyonun birleşmesi sonrası, kırılgan ekonomik büyümeyle, küresel ekonomi ve Kıbrıs için fırtına etkisi yaratmıştır.

Zor şartların üzerine bir de iklim krizi eklenmiştir. Özellikle küçük adamızda, yaklaşan iklim krizi daha fazla baskı yaratacak ve yaşam kalitemizi ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini düşürecektir” şeklinde konuştu.

CONSTANTI: “ÖNÜMÜZDE ZORLU GÖREVLER BİZLERİ BEKLEMEKTEDİR”

Constanti konuşmasının devamında; “Önümüzde zorlu görevler bizleri beklemektedir. Ormanlarımızın ve ekosistemlerimizin korunması, enerji politikamız, su yönetimi politikamız, binalarımızı inşa etme şeklimiz, atıklarımızı nasıl korur ve yönetiriz? , kültürel mirasımızı nasıl korur ve yönetiriz? doğrusal veya döngüsel bir ekonomimiz var mı? ve çok daha fazlası…” ifadelerini kullandı.

CONSTANTI: “BİZ KIBRISLILAR, BU KONULARDA İŞBİRLİĞİ YAPMALI VE BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ”

“Özellikle bizimki gibi küçük bir adada teknik konuların sınırı yoktur.

Orman yangınları ve çevre kirliliği sınır tanımaz” vurgusunu yapan ETEK Genel Başkanı Constantinos Constanti, “Biz Kıbrıslılar, bu konularda işbirliği yapmalı ve birlikte çalışmalıyız. Mimarlar ve mühendisler de bu işbirliğinin en önde uğraş verenleri olmalıdır. Bu nedenle, bu çalıştay için özellikle umutluyum” dedi.

5 MESLEKTE ÇALIŞMA MASALARI OLUŞTURULDU

KTMMOB-ETEK “Geleceği İnşa Ediyoruz” Ortak Çalıştayında 5 Meslekten ayrı ayrı Çalışma Masaları oluşturuldu.

Bilgisayar Mühendisliği Masası

Cavit Aladağ

Erkan Emirzade

Esat Gürhan

Nicolas Karageorgis

Socrates Socratous

Umur Yılmaz

Elektrik Mühendisliği Masası

Andres Nicolaou

Eleni Triantafyllidou

Enver Ulaş

Hasan Demirel

Iacovos Charalambous

Murat Fahrioğlu

Thomas Mita

Ümit Demirci

İnşaat Mühendisliği Masası

Andreas Constantinides

Andreas Theodotu

Elli Fzangou

Gökçe Kızıldere

Hüdaverdi Tozan

Leontios Koustrouppos

Milos Ilıc

Şevket Bostancı

 

Makine Mühendisliği Masası

Ali Şefik

Andreas Iouannou

Barış Hacışevki

Dinos Nicolaides

Loucia Sıamblettou

Nafi Cabacaba

Turgut Karahüseyin

Xenios Papastavrou

 

Mimarlık Masası

Aristi Pavlou

Batuhan Bayramoğlu

Metin Bilginç

Natasa Kitiri

Natasa Kotsoni

Simzer Kaya

6 TEMMUZ’DA “PASSIVE HOUSE” SEMİNERİ YAPILACAK

Bu arada KTMMOB ve ETEK “Building The Future” teması altında 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü “Passive House” ismi ile seminer de gerçekleştirecek. KTMMOB binasında yapılacak semineri ETEK üyesi İnşaat Mühendisi Milos Ilıc sunacak.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu