EğitimKıbrısManşetToplum

KTÖS: Üyemiz Yasada açıkca düzenlenmeyen suçtan ötürü 4.5 yıl öğretmenlik görevinden uzaklaştırıldı

Bir okulda Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda KTÖS Mali Sekreteri olan Erdoğan Emiroğulları’nın sendikanın düzenlediği eylemde yer aldığı fakat kendisi dahil 9 kişiye greve katılmadığına yönelik “sahte belge” düzenlediği ve meslekten 4.5 yıl uzaklaştırıldığının ortaya çıkmasının ardından Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) konu ile ilgili basına açıklamada bulundu.

Sendika adına açıklamada bulunan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun kamudaki bozuk düzeni bir dava ile çözmeye çalıştığını ve sonucun sendika düşmanlığına varacak bir şekilde sonuçlandığını belirtti.

“ÖĞRETMENİMİZİN SUÇ İŞLEDİĞİNE İNANMIYORUZ”
KTÖS açıklamasında bahsi geçen öğretmenin suçu işlediğine inanmadıklarını ve Öğretmenler Yasasında açıkça düzenlenmeyen suçlardan ötürü 4.5 yıl öğretmenlik görevinden uzaklaştırıp, 18 yıl için de kademe ilerlemesini durdurulmasının hukuk dışı olduğunu da ifade etti.

“USULSÜZ YARGILAMA YAPILDI”
KTÖS ayrıca, KHK’nın bazı tanıkları avukatımızdan gizli dinleyip soru dahi sormasını engellediklerini ve bu tavrın hukuk dışı olduğunu ceza davası tamamlanmadan alelacele, sırf sendika ve öğretmenin itibarının düşürülmesi için davanın dinlendiğini ve usulsüzce öğretmenin yargılanarak  cezaya çarptırıldığını ifade etti.

“ÖĞRETMENİMİZ KAMUYU ZARARA UĞRATMADI”
KTÖS, bahsi geçen öğretmenin kamuyu zarara uğratamadığını ve suç işlemediğini belirterek düzenlenen belgenin kendi katkısı olmadan Eğitim Bakanlığına gönderilmesi sonucu ceza aldığını ve bunun kabul etmediklerini ifade etti.

Açıklamanın sonunda: “Adaletin yerine gelmesi için her türlü hukuki ve sendikal mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu