KıbrısManşetToplum

Kuir Kıbrıs: Yunanistan’da eşcinsel evliliği yasallaştırılması tarihi bir adımdır

Yunanistan, 15 Şubat 2024 tarihinde eşcinsel evliliği yasallaştırarak tarihi bir adım attı.

Kuir Kıbrıs Derneği konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kararı tarihi bir adım olarak değerlendirdiklerini ve adada en temel insan haklarından biri olan evliliğin hem cins çiftleride kapsayacak şekilde yasallaştırılması için hızla adımlar atılması ve evlilik eşitliğinin herkes için tanınmasını içtenlikle temenni ettiklerini belirtti.

Kuir Kıbrıs tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Atina, 16 Şubat 2024’te tarihi bir an yaşandı! Yunanistan tarihi bir adım atarak eşcinsel evliliği yasallaştırdı. böylelikle toplumdaki tüm bireyler evlilikte eşitlik hakkına sahip oldu. 300 sandalyeli parlamentoda yapılan oylamada 176 oyla kabul edilen yasa, eşcinsel çiftlere evlenme ve evlat edinme hakkı tanındı.

Yasa tasarısının kabulü, Yunanistan’da LGBTİ+ hakları mücadelesinde önemli bir dönüm noktası oldu.. Uzun yıllardır süren mücadele ve savunuculuk çalışmaları sonucunda eşcinsel çiftler, heteroseksüel çiftlerle aynı haklara sahip olacak. Yunanistan, hemcins evlilikleri kabul ederek eşcinsel evliliğe izin veren ilk Ortodoks Hristiyan ülke ve dünyada evlilik eşitliğini kabul eden 37. ülke oldu. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, yasa tasarısının kabulü sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün, Yunanistan için tarihi bir gün. Yeni yasanın ciddi bir eşitsizliği cesurca ortadan kaldıracağını” söyledi.

Yasa tasarısının bazı önemli maddeleri şunlardır:

Eşcinsel çiftler, heteroseksüel çiftlerle aynı şekilde evlenme hakkına sahip olacak. Eşcinsel çiftler, evlat edinebilecek. Eşcinsel çiftler, evlilik ve aileyle ilgili tüm yasal haklardan yararlanabilecek.

Kuir Kıbrıs Derneği olarak, adada en temel insan haklarından biri olan evliliğin hem cins çiftleride kapsayacak şekilde yasallaştırılması için hızla adımlar atılması ve evlilik eşitliğinin herkes için tanınmasını içtenlikle temenni ediyoruz.”

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu