GenelKıbrısManşet

“Lider pozisyonunda baron”

DEVRİM DEMİR

Mahkeme 1 kilogram Bonzai’nin yanı sıra 250 gram kokain ve çeşitli uyuşturucu maddelerle yakalanan 25 yaşındaki Murat Yıldırım 5 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Zehir taciri için mahkeme sert konuştu

Girne’de 2021 yılında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis ekiplerinin ‘Şahin operasyonu’ adı altında gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan Murat Yıldırım aleyhindeki dava karara bağlandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülen davanın kararında oy birliği ile alınan kararda, sanık Murat Yıldırım 5 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı, Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya açıkladı.

‘ŞAHİN OPERASYONUNDA’ YAKALANMIŞLARDI…

Narkotik ekiplerinin 2021 yılı Eylül ayında Lefkoşa-Girne Anayol’unda gerçekleştirdikleri ‘Şahin’ operasyonda, GL 717 plakalı sürücüsü Murat Yıldırım, araçta yolcu olarak bulunan Çağrı Güneş ve Devrim Can Güneş tutuklanmıştı.
Polis, genişlettiği operasyonda 1 kilogram Bonzai, 296 gram kokain, 96 gram MDMA, 27 gram Hintkeneviri ele geçirmişti.

BİRİ BERAAT ETTİ, BİR YATTIĞI İLE ÇIKTI…

Yüklü miktarda birden fazla uyuşturucu madde çeşidi ile tutuklanan sanıklardan Devrim Can Güneş beraat ederken, Çağrı Güneş aleyhine getirilen davalardan 2 ay hapislik cezasına mahkûm oldu. Sanık Çağrı Güneş, aldığı ceza ile yattıkları sayılarak cezaevinden tahliye edildi.

“YILDIRIM UYUŞTURUCU İTHAL EDEN LİDER POZİSYONUNDA BARON”

Girne Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülen davanın kararında, Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya, sanık Murat Yıldırım’ın suç işlemedeki rolünü dikkate aldıklarında sanığın uyuşturucuları ithal eden lider pozisyonundaki bir uyuşturucu baronu olduğunu söyledi.

Ozankaya, sanığın uyuşturucu ticaretinde önemli bir aracı olduğu tespitini de yaptıklarını ifade ederek, “Sanık, ülkemize ithal edilen uyuşturucunun sürümünü sağlayarak birçok gencimizin zehirlenmesine aracılık etti. Önemli bir ara adam niteliğinde olup, organize olarak çalışmasını aleyhine ağırlaştırıcı olarak değerlendirdik” dedi.

“HAYATLARIN MAHVOLMASINA SEBEBİYET VERECEKTİ”

Sanık Murat Yıldırım’ın külliyatlı miktarda ve bir çok kişinin zehirlenmesine sebebiyet verecek çok çeşit uyuşturucu maddeyi tasarruf ederek, yüzlerce insanın zehirlenmesine, onlarca gencin hayatına mahvolmasına sebebiyet vereceğine kararında dikkati çeken Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya, bu suçu işleyenlere mahkemeler tarafından en ağır cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu