GenelKıbrısManşet

 “Lübnan’da yaşananların ülkemizde olmasına izin vermeyeceğiz”

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel KIb-Tek’e getirilen tartışmalı akaryakıta ilişkin Türkiye’de test yaptırabileceğine dair Başbakanlık’tan aldığı yazılı onaya karşı analizleri yapamadan geri döndü.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel KIb-Tek’e getirilen tartışmalı akaryakıta ilişkin Türkiye’de test yaptırabileceğine dair Başbakanlık’tan aldığı yazılı onaya karşı analizleri yapamadan geri döndü.

Yaşadığı süreci Havadis Web Tv’ye aktaran Tel, “Bize Mersin’deki laboratuvar temsilcisi az önce Gebze Müdürlüğümüze Başbakanlık adına ulaşıldı ve kesin talimatı ile numuneler teslim alındıktan itibaren hiçbir bilgi ve hiçbir sonucun başbakanlık dışında kimseyle paylaşılmayacağı emri ve bilgisi geldi” dedi.

Numunelerin Yeşil Barış Hareketi, ombudsman ve başbakanlık olarak üç taraftan alınıp tahlil edilmesi yerine tek taraftan yönetilecek bir sürece girildiğini aktaran Tel, “Numuneler üç taraftan alınıp teslim edildikten sonra bir taraf tarafından yönetilecek olması sürecin güvenilirlik ve şeffaflığına zarar veriyor. Başbakanlığın hangi tahlilleri yaptıracağını da bilmiyoruz. Tahlilerde neye bakılacağını bilmiyoruz bu süreçlerden dışlandık.  Neden hep beraber yola çıkılmışken ombusdsman ve yeşil barış hareketi yolun dışında bırakıldı?” diye sordu.

 BU YAKITI SANTRALE SOKMAYACAĞIZ

İhaleler sonuçlanmadığı ve soru işaretleri devam ettiği sürece mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Tel, Lübnan’da yaşananları örnek göstererek, “Paylaşılmayan sonuçlarla kalıcı zararlar verebileceği o bölgede belki de bir patlamanın yaşanabileceği de bizi tedirgin ediyor. Bu bölgede yaşayan halkın ve çalışanların hayati tehlikesi olduğunu düşünüyoruz. Biz şu anda sadece Yeşil Barış Hareketi değiliz halkı temsil ediyoruz. Dirsek dirseğe mücadelemize devam edeceğiz. Bu yakıtı bu santrale sokmayacağız şaibeliyse de sokmayacağız. Yapılan bu karartmalarla ortada yeniden şaibe oluşmuş durumdadır. Halkı temsil edenleri dışladılar bizden kopuk bir şekilde süreç devam ediyor. Yakıt temiz de gelse mücadelemiz devam edecek. Bu işin içine şaibe karışmıştır. Lübnan’da yaşatılanların bizim ülkemizde yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu santrale bir şey olursa hepimizin boynunadır kimse bunun hesabını veremez. Bu bizi uzun süre elektriksiz kalmaya götürecek. Önemli olan halk sağlığıdır.  Bizim bu saatten sonra paylaşılacak sonuçlarla tatmin olmamız da beklenemez” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu