KıbrısManşet

Manga: “Barış Günü’nü egemen bir halk olarak kutlamanın huzurunu yaşıyoruz”

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı..

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga , 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tüm dünyada endişe ve kaygıyla kutlandığını belirterek, başta Rusya-Ukrayna Savaşı’nın aylardır devam ediyor olması ve etkileri yüzünden enerjiye ulaşım yanında, gıdaya ulaşımın da tehdit altında olduğunu vurguladı..

Barış ve Güvenlik yanında, sağlıkta da bir belirsizliğe gidildiğini, nükleer tehditin Avrupa insanının uykularını kaçırdığını belirten Manga, ABD ile Fransa’nın teşvik ve dürtüleriyle Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye karşı tahriklerini sürdürdüğünü, Yunanistan’ın ise piyon olarak kullanıldığını ifade ederek ABD ile Fransa’nın tek amaçlarının Türkiye’yi kıskaca alarak Suriye’de başlaması an meselesi olan harekatı engellemek ve Türkiye’nin mavi Vatan’daki haklarını savunmaktan caydırmayı amaçlamak olduğunu öne sürdü.

Manga, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Limasol’da yaptığı açıklamada, asıl görevinin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ni korumak olduğunu açıkladığını ve 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ni 21 Aralık 1963’te silah zoruyla işgal etmiş olduklarını unutturmaya çalıştıklarını da belirterek “mevcut statükonun asla kabul edilmediğini ve edilmeyeceğini Anastasiadis’e hatırlatırız. Bu gerçeklere rağmen, içimizdeki bazı hayalperestlerin Rum örgütlerle sözde Federal çözüm hedefli, ortak eylem yapacak olmalarını gaflet ve acizlik olarak değerlendiriyoruz. Rum tarafı hakimiyetçi zihniyetinden, asla vazgeçmemiştir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü tüm sıkıntılara rağmen, KKTC Devleti çatısı altında egemen bir halk olarak barış, özgürlük ve güvenlik içerisinde kutlamanın huzurunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu