DünyaEkonomiGenelManşet

Mastercard, NFT ödeme hizmeti için yeni kripto ortaklarını duyurdu

Mastercard, kart ödemelerinin kullanımı yoluyla Nitelikli Fikri Tapu (NFT) pazarına erişimi genişletme planlarını duyurdu.

Mastercard, kart ödemelerinin kullanımı yoluyla Nitelikli Fikri Tapu (NFT) pazarına erişimi genişletme planlarını duyurdu.

9 Haziran’da yayınlanan bir blog yazısında, şirketin başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, NFT ticaretini etkinleştirmek için Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway ve MoonPay ile ortaklık kurduklarını söyledi.

“İster bu şirketlerin pazarlarından birinde olsun, isterse kripto hizmetlerini kullanarak olsun, insanların Mastercard kartlarını NFT satın almaları için kullanmalarına izin vermek için bu şirketlerle birlikte çalışıyoruz” dedi. “Dünya çapında 2,9 milyar Mastercard kartıyla, bu değişikliğin NFT ekosistemi üzerinde büyük bir etkisi olabilir.”

Şu anda OpenSea gibi bir pazar yerinden bir NFT satın alma süreci tipik olarak, içerisinde para bulunan bir kripto cüzdanı kullanarak ETH veya SOL gibi bir kriptoyla ödeme yapmayı içeriyor. Ancak bu değişmeye başlıyor.

Mastercard, yakın zamanda piyasaya sürülen NFT platformunda nakit ödemeleri desteklemek için Coinbase ile zaten çalışıyor. Visa ise geçen yılın sonlarında bir CryptoPunk satın aldıktan sonra NFT pazarına da ilgi göstermeye başladı. MoonPay, ortaklarına Ocak ayından bu yana bir NFT ödeme hizmeti de sunuyor.

Blog yazısında Dhamodharan, 40 ülkede 35.000’den fazla kişiyle yapılan yakın tarihli bir Mastercard anketinin, katılımcıların %45’inin bir NFT satın aldığını veya almayı düşüneceğini ve yaklaşık yarısının ödeme yöntemlerinde daha fazla esneklik istediğini belirtti.

“Genel olarak, bu entegrasyonlar kriptoyu daha erişilebilir kılmak ve NFT ekosisteminin büyümeye, yenilik yapmaya ve daha fazla kullanıcı getirmeye devam etmesine yardımcı olmak için tasarlandı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu