KıbrısManşetSporYaşam

Mâzi kalbimizde bir babadır; Prof. Dr. Orhan Arslan

Bir’defa peşinen sizle paylaşalım; Ağzımıza aldığımız her lokmada babamız gibi Orhan Baba’nın da hakkı vardır

Bir’defa peşinen sizle paylaşalım; Ağzımıza aldığımız her lokmada babamız gibi Orhan Baba’nın da hakkı vardır Hakk şâhit.; Buradan devam edelim. Şubat 1988’di. O yıllarda mâlum internet veya mobil telefon filân yoktu. Akşam saatlerinde ev telefonumuz acı acı çalmıştı. Telefonun ucunda rahmetli babamızın şoförü Şenol Ağabey’di. Hararetli bir konuşmadan anladığım Ankara’dan bir öğrenci grubu gelmiş ve konaklama açısından Spor Dairesi’yle yanlış bir iletişimden dolayı sokakta mahsur kalmışlardı. Hâl böyle olunca da devreye Peder Bey’in o dönem genel müdür olduğu Gençlik Dairesi devreye girmiş.

Gelen misafirler Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleriydi. O gecenin sabahın da Bendeniz de Şenol Ağabey’in kullandığı arabanın ön koltuğuna oturmuş ve Peder Bey’le ilgili kâfilenin konuşlandığı Lapta Gençlik Kampı’nın yolunu tutmuştuk. Kapıda bizi kır saçlı ve de pamuk elli hocamız Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Arslan karşılamıştı. İlk tanışma sonrası Peder Bey’le her gece sofrada biraz eğitim, biraz spor, biraz siyaset biraz da millî ve de yerli projelerde hemfikir oldular. Sonrasında mı? Sonrasında da sağ olsun Orhan Hocamız Kıbrıs’a özel geliştirdiği kontenjanlarla yüzlerce Kıbrıslı Türk genci Bölümlere yerleştirdiği bu projeyle özellikle de beden eğitimi, müzik ve resim konularında onlarca yıl hizmet verecek kaliteli insan kaynağının gelişimini planladı sağ olsun. O yüzden Kıbrıslı Türkler olarak kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu arada Prof. Dr. Orhan Arslan hocamız kim mi? 1945 yılında Havza-Samsun’da doğdu. 1962’de Samsun 19 Mayıs Lisesinden, 1967’de de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalında Dr, Tarla Bilimleri bölümünde Doçent oldu. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalında Profesörlüğe yükseltildi. Ankara Üniversitesi, Gazi üniversitesi ve Polis Akademisinde öğretim elemanı olarak görev yaptı. 45 Yıllık Üniversite Hocalığından sonra 2012 yılında emekli oldu. Bunların yanında 6 Adet Yurt dışı (SCI-EXPANDED, SSCI, AHCI kapsamındaki) dergilerde; 10 Adet uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler; 15 adet ulusal hakemli dergilerde yayınlar; 6 adet uluslararası kongrelerde sunulan bildiriler; 13 adet ulusal kongrelerde sunulan bildiriler; 2 Adet uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler; 4 TUBİTAK Projesi, 5 Gazi Üniversitesi BA Projesi, 2 DPT Projesi yürüttü.

Başka? Son olarak da 2013 ve 2014 yıllarında TRT HD ve Beyaz TV’de bir ay süreyle Ramazan İftar ve Sahur’da Esmai Hüsna ve Kur’an Kavramları üzerinde canlı yayın programları yaptı. Hilal TV’de “Esmai Hüsna’dan Yansımalar” isimli, iki haftada bir yayınlanan canlı program yaptı. Sonuç mu? Sonuç olarak Orhan Hocamız için Kıbrıslı Türkler olarak en net ifâdemiz mâzi kalbimizde bir babadır. Bin selâm olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu